Platform over schenken, erven en nalaten
Grote Kerstkaartenactie voor eenzame ouderen in deze tijd onmisbaar

Grote Kerstkaartenactie voor eenzame ouderen in deze tijd onmisbaar

De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. Daarom organiseert het Ouderenfonds voor de zesde keer, samen met PostNL en Kidsweek opnieuw de Grote Kerstkaartenactie. Samen willen zij zoveel mogelijk kaartjes inzamelen en bezorgen bij ouderen. De actie loopt tot en met 15 december 2020.

Lichtpuntjes tegen eenzaamheid

Zo’n 200.000 mensen vieren kerst alleen en 85% vindt het lastig om over eenzaamheid te praten en denkt al snel iemand tot last te zijn. Met de Grote Kerstkaartenactie wil het Ouderenfonds eenzame ouderen in deze tijd een lichtpuntje brengen door middel van een kerstkaart.

‘Het ontvangen van kaarten sterkt mij in deze tijd. Het is één en al liefde’ – Meneer Van Doorn (85)

Het Ouderenfonds ontving hartverwarmende reacties toen ze aan ouderen vroegen wat een kaartje voor hen betekent in deze coronatijd. Een kaartje komt dus écht aan. Het Ouderenfonds heeft onderzoek gedaan onder 55-plussers en het blijkt dat een brief, kaartje of andere post ontvangen ontzettend belangrijk is voor deze groep. Ouderen geven aan zich gewaardeerd te voelen als zij post ontvangen en vinden het fijn dat er aan hen wordt gedacht. 30% bewaart de post zelfs op een speciale plek om er af en toe nog eens naar te kijken. Dat maakt de waarde van een kerstkaartje nog groter!

Zelf brengen of insturen: iedereen kan meedoen

Het Ouderenfonds roept heel Nederland op om kerstkaarten te schrijven. Scholen ontvangen een bericht via Kidsweek om zich aan te melden voor een lespakket en zich zo in te zetten voor deze actie. Ook bedrijven kunnen zich ook inzetten door kerstkaarten te schrijven met alle medewerkers. Anders dan voorgaande jaren kunnen mensen kiezen: of de kaarten zelf in de buurt bezorgen bij eenzame ouderen of naar het Ouderenfonds sturen. Het Ouderenfonds verstuurt in samenwerking met PostNL de kaarten naar woonzorgcentra waar ze uitgedeeld worden. Kerstkaarten kunnen ingestuurd worden tot en met 15 december 2020 naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 VB Amersfoort.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details