Platform over schenken, erven en nalaten
Grote schade aan het asiel van een non in Thailand

Grote schade aan het asiel van een non in Thailand

Hulpactie-van-de-Maand 117 van Stichting Dierennood

Nu al bijna 10 jaar is stichting Dierennood gespecialiseerd in het helpen van zwerfdieren die deze hulp het meest nodig hebben.

Iedere maand zetten zij een streng geselecteerd kleinschalig hulpproject in het voetlicht, om daar donaties voor te vragen.

Dat zijn meestal kleine particuliere initiatieven om honden en/of katten te helpen, die gewond zijn geraakt, meestal door toedoen van mensen.

Stichting Dierennood

Het half verwoeste asiel moet zo snel mogelijk weer rechtgezet worden.

 

Deze maand mei 2019, staat de Hulpactie-van-de-Maand in het teken van een door een tropische storm omgewaaid asiel in Thailand. De Nederlandse Marlie Timmermans, die al vele jaren geweldig goed werk voor de zwerfdieren in dat land doet, is er naar toe gegaan.

Zij trof een asiel aan van een non, waarbij door een orkaan het complete dak is ingestort. Daardoor werden de puppy afdeling en de ziekenboeg volledig verwoest. Een regelrechte ramp voor de asielhouder en de dieren die nu letterlijk dakloos zijn in de tropische buien.

De non waar het om gaat heet Nid en zij is zéér begaan met alle zwerfdieren. Monniken en nonnen worden in Thailand hogelijk gerespecteerd maar zijn volledig afhankelijk van giften, zelfs voor hun eigen onderhoud.

Marlie en Nids zijn beiden grote dierenvrienden.

Nid heeft ruim 150 honden en meer dan 50 katten waar ze dagelijks, helemaal alleen, de zorg voor draagt. Marlie werkt met haar eigen stichting Project Street Dogs Thailand al geruime tijd met haar samen en heeft ook diverse kansarme honden en katten bij haar mogen onderbrengen.

Gelukkig hebben de pups en de zieke honden geen al te ernstige verwondingen opgelopen. Maar nu moet alles zo snel mogelijk herbouwd worden, voordat het te laat is en het dierenlevens gaat kosten. We gunnen de pups en de zieke honden weer snel een droog en veilig onderkomen.

Stichting Dierennood

Marlie en Nids zijn beiden grote dierenvrienden.

 

Wist je dat er in Thailand ruim 1 miljoen zwerfhonden leven? Zo’n groot aantal, het is bijna niet te bevatten. En elke dag worden er weer zieke, magere en gewonde honden en moederloze pups gevonden die hulp nodig hebben. Want het houdt nooit op.

Weer een mandje vol met gevonden pups waarvan de moeder is doodgereden.

Helaas zijn er maar heel weinig dierenvrienden die deze dieren willen helpen. Bij hun is er vaak wanhoop, onmacht en verdriet om zoveel peilloos dierenleed. Zij zijn eenzaam in hun streven iets te doen aan het enorme zwerfhondenprobleem in Thailand.

Zoals die geweldige Nid. Als het maar enigszins mogelijk is wordt deze moedige vrouw door Marlie financieel geholpen om alle dierenartskosten, voer en medicijnen te betalen.

Want morgen breekt er weer een nieuwe dag aan, een dag waar weer veel straathonden hulp nodig hebben. Niets doen is geen optie! Het geweldige team van Marlie van Stichting Project Street Dogs Thailand doet graag wonderen.

Wij vragen voor haar en de andere vrijwilligers om hen een schouderklopje en een steuntje in de rug te gunnen. Met een donatie.

Wil je helpen? Kijk dan op www.dierennood.nl. Alvast erg veel dank!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details