Platform over schenken, erven en nalaten
Hartverwarmende acties voor de campagne Maak Kanker Kansloos

Hartverwarmende acties voor de campagne Maak Kanker Kansloos

Rennen, fietsen en zwemmen

De acties die particulieren en ondernemers hebben ondernomen om geld in te zamelen voor de campagne Maak Kanker Kansloos 2019 hebben samen een bedrag van 520.835 euro opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor het Daniel den Hoed Fonds en zal worden ingezet voor onderzoek naar immunotherapie in het Erasmus MC Kankerinstituut.

Run4Daniel, de Erasmus MC Tour de Rotterdam en de 010 City Swim vormen samen de uitsmijter van de campagne. Deelnemers konden met deelname aan deze sportieve evenementen, die dit jaar voor het eerst in één weekend werden georganiseerd, geld ophalen voor het goede doel. Bij Tour de Rotterdam is het eindbedrag van de campagne bekend gemaakt: morgen vindt nog de 010CitySwim plaats in de Wijnhaven.

Leonore Tuijt is directeur van de Erasmus MC Foundation, waar het Daniel den Hoed Fonds onderdeel van uit maakt:  ‘Ik ben erg onder indruk van de mensen die zich inzetten voor de actie Maak Kanker Kansloos. Achter al die acties zitten persoonlijke verhalen van mensen die te maken hebben met kanker. Ik denk bijvoorbeeld aan Team Pieter, een jong gezin waarvan de vader onlangs overleed. Of Glenn Ytema, die hardloopt vanwege zijn vader én zijn zus. Met zijn vader gaat het goed, maar zijn zusje maakt een heel onzekere periode door. Als je hen ziet en hoort, dan voel je de urgentie om te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek. Dit is zo belangrijk om te komen tot een betere behandeling van kanker’.

Mediapartner

RTV Rijnmond heeft als mediapartner de afgelopen weken uitgebreid verslag gedaan van de campagne Maak Kanker Kansloos, met inspiratieverhalen over patiënten, artsen en onderzoekers. Een “glazen huis” in de hoofdentree van het Erasmus MC fungeerde als tijdelijke radiostudio voor interviews op locatie.

Immunotherapie

Immunotherapie is veelbelovend voor steeds meer vormen van kanker. De behandeling moet echter nog veel effectiever worden. Dr. Reno Debets van het Erasmus MC Kankerinstituut doet er onderzoek naar. Debets: “Met hulp van buitenaf kan ons eigen afweersysteem kanker bestrijden. Bij een aantal vormen van kanker hebben we al eerste successen gezien en we zijn ervan overtuigd dat het bij veel meer vormen effectief kan zijn. Daarnaast weten we nog te weinig over waarom het bij de ene patiënt wel werkt en bij de ander niet. Met deze geweldige opbrengst kunnen we een grote stap zetten in ons onderzoek.”

Toekomst

Tuijt: “In de toekomst willen we jaarlijks de campagne Maak Kanker Kansloos organiseren. Het is geweldig om ons – samen met alle mensen die zich betrokken voelen bij kanker – in te zetten voor het goede doel. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een bijdrage kan leveren. Volgend jaar kun je weer mee doen aan de sportieve driedaagse, op 26, 27 en 28 juni: hardlopen, fietsen, of zwemmen óf alle drie. Er zijn verschillende afstanden dus je hoeft niet getraind te zijn. Je kunt je dan inschrijven voor de kortere afstanden of er voor kiezen om te gaan wandelen. En voor alle duidelijkheid,  je hoeft niet te sporten he. Maak Kanker Kansloos is meer. Je kunt ook koekjes bakken of lege flessen wegbrengen. Deze actie doen we sámen, met iedereen die zich wil inzetten voor het goede doel.

Meer informatie op www.maakkankerkansloos.nl en op de actiesite van RTV Rijnmondwww.rijnmond.nl/maakkankerkansloos.

__________________________________________________________________

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details