Platform over schenken, erven en nalaten
Help het St. Damien kinderziekenhuis in Haïti!

Help het St. Damien kinderziekenhuis in Haïti!

Tijdens zijn verkiezingscampagne in 2017, beloofde president Jovenel Moïse de bewoners van Haïti ‘voedsel op elk bord en geld in elke zak’. Dat klonk veelbelovend na decennia van dictatuur. Maar het was een loze belofte: de koopkracht van de Haïtianen daalde alleen maar en sinds brandstofprijzen met 51% werden verhoogd, wordt het land geplaagd door sociale onrusten en politieke instabiliteit. Het openbare leven ligt stil. Bedrijven gaan failliet, scholen sluiten de deuren, de bevoorrading van winkels gebeurt nog maar sporadisch en de prijzen van voedsel stijgen. De armoede neemt toe, afval en een toenemend gebrek aan hygiëne veroorzaken ziekten en doden: de situatie lijkt uitzichtloos!

Ons St. Damien kinderziekenhuis is het enige ziekenhuis dat open is. De overvolle spoedeisende hulp en het mortuarium vertellen het verhaal van de straat. Ouders riskeren hun leven om hun zieke kind naar het ziekenhuis te brengen. Ondanks een tekort aan brandstof, water, voedsel en stagnerende bevoorrading van geneesmiddelen en andere medische hulpmiddelen, blijven artsen en verpleegkundigen er alles aan doen om zoveel medische zorg te bieden. De spoedeisende hulp, verloskunde en de Intensive Care zijn 24 uur per dag bemand.

Het is maar de vraag of en wanneer de situatie verbetert. Voorlopig lijkt die niet in zicht en groeit de wanhoop onder de Haïtianen elke dag dat de chaos aanhoudt. De onveiligheid neemt toe. “Op de momenten dat ons team ‘veilig’ over straat kan, brengen we medicijnen rond en bieden we hulp waar het kan. Want wij accepteren deze situatie niet. Wij willen hier iets aan doen. Wij moeten hier iets aan doen!

Help het St. Damien kinderziekenhuis! Klik hier om een donatie te doen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details