Platform over schenken, erven en nalaten
Help mee een einde te maken aan dierenleed door stierenvechten

Help mee een einde te maken aan dierenleed door stierenvechten

Een stichting die een einde wil maken aan stierengevechten en andere ‘culturele evenementen’ die dierenleed veroorzaken. Dat is CAS International (Comité Anti Stierenvechten), opgericht in 1993 op verzoek van een groep Spanjaarden die een einde wilde maken aan de toestroom van Nederlandse toeristen die een stierengevecht als excursie op hun reisprogramma hadden staan.

“We geven voorlichting aan scholen en reisbureaus en we zetten ons in om een einde te maken aan promotie en sponsoring van het stierenvechten door lokale bedrijven en horecagelegenheden”, vertelt Marius Kolff, directeur van CAS International. Het Internationale Netwerk tegen Stierenvechten, mede opgericht door CAS in 2007, bestaat uit meer dan 110 organisaties. “Daardoor krijgen we, ook internationaal gezien, veel voor elkaar. In Nederland is er geen enkele reisorganisatie meer die reclame maakt voor stierenvechten of excursies naar stierenvechten verkoopt. Ook hebben we door het aanspreken van lokale bedrijven in de stierenvechtlanden zelf kunnen zorgen dat zij stierenvechten niet meer sponsoren of promoten. Ze realiseren zich vaak niet eens dat ze daardoor in feite dierenleed in stand houden.”

Bullfight = Bullshit

CAS International

Marius Kolff, directeur van CAS International, met Stier Marius (naar hem vernoemd) in opvangcentrum ‘Santuario Wings of Heart’. CAS heeft een adoptieprogramma waarmee de stier ‘geadopteerd’ kan worden.

 

Kolff vervolgt: “De uitdagingen waar we mee te maken krijgen, zijn heel uiteenlopend. Van onwetendheid tot de machtspositie waarin de organisatie van stierenvechten staat. We doen heel veel lobbywerk achter de schermen, praten met parlementariërs en maken afspraken met lokale bedrijven. Stierenfokkers hebben veel financieel belang bij de stierenvechten. De organisaties hebben veel macht, veel geld en een grote lobby. Ook wordt het culturele aspect van stierenvechten nogal eens benadrukt, maar het mag natuurlijk nóóit een excuus zijn om dierenleed in stand te houden! Mensen moeten gaan inzien dat stieren niet zomaar agressief zijn. Heb empathie, bedenk hoe die stier daar in die arena terechtkomt.”

Wilt u helpen? Dat kan!

“CAS International (ANBI erkend) ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donaties en giften”, vertelt Kolff. “U kunt helpen door donateur te worden, zodat wij onze acties kunnen voortzetten. Er zijn mensen die ons bij leven in hun testament opnemen of een eenmalige schenking doen. Hartverwarmend vind ik dat. Deze donateurs streven, net als wij, naar een wereld waarin geen dierenleed meer bestaat en waarin dieren met respect behandeld worden.”


CAS International (Comité Anti Stierenvechten)

Postbus 1312
3500 BH  Utrecht
Nederland

T +31 30 230 00 93
E info@cas-international.org
W www.cas-international.org

Bank NL79 TRIO 0781 4357 57

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details