Platform over schenken, erven en nalaten
Help S.O.S Paws Bulgaria!

Help S.O.S Paws Bulgaria!

Ditmaal een noodkreet uit Bulgarije! Tsvetelina Vrancheva heeft dringend onze hulp nodig! In Plovdiv, een kleine plaats in Bulgarije staat het kleine asiel van Tsvetelina. Zij is al vanaf 2010 actief bezig om de zwerfhonden en -katten in en rond Plovdiv een beter leven te bieden. Wat uiteraard niet meevalt in een land als Bulgarije.

Het asieltje is jaren geleden ontstaan toen Tsvetelina een zwaar ondervoed pupje vond. Onder het bloed en met een vreselijk huidprobleem. Niemand die haar wilde helpen om het pupje veilig te stellen. De dierenartsen wilden het pupje niet opnemen om de juiste behandeling te bieden tenzij er een groot bedrag tegenover stond.

Jullie zijn gewend dat wij altijd in de ‘wij-vorm’ schrijven. Natuurlijk want ‘wij’ bij Dierennood zijn één. Maar nu ga ik, Ria Alonso, bij hoge uitzondering eventjes over in de ‘ik-vorm’.

Want ik heb vele jaren geleden pas begrepen hoe onmetelijk het leed was in de landen buiten Nederland. Vóór wij allemaal op social media zaten, met name op Facebook, wist maar een enkeling van de verschrikkingen buiten onze landsgrenzen.

De foto van het boven beschreven pupje hakte er bij mij dan ook danig in. Haar foto zoals afgebeeld maakte dat ik haar móést helpen. Ik heb haar naar de dierenarts laten brengen en ingestaan voor haar behandelingen. Als dank mocht ik haar een naam geven. Emma. Haar behandeling heeft maanden en maanden geduurd. Beeldschoon is ze geworden. Ik krijg nog een warm gevoel als ik aan haar terugdenk. En uiteindelijk is ze gezond en wel in Nederland geadopteerd. Emma was absoluut één van de redenen waarom ik al zoveel jaar vrijwilligster ben bij Dierennood.

We gaan even verder met het verhaal. Bij toeval ontmoette Tsvety, zoals iedereen haar noemt, een oudere dame die ook erg begaan was met dierenleed. Samen hebben ze op een plekje net buiten de stad een stukje land met wat beschutting voor de honden opgebouwd. Denk daarbij aan een hok dat bestaat uit drie pallets. 1 Op de grond en 2 schuin gezet als dak tegen elkaar. Stuk plastic eroverheen. Voor en achter open. Dat was alles…

Maar het was veel beter dan hoe andere honden aan een ketting erbij zaten bij mensen in de tuin of op een erf. Die dieren hadden en hebben heden ten dage nóg helemaal niets boven hun kop. Zitten letterlijk aan een ketting onder de blote hemel.

In die tijd verzorgde Tsvety ook al de straathonden en katten. Te voet ging ze dagelijks op pad om deze stumperds te voeren. Haar asieltje groeide uit tot een veilige haven voor 17 honden.

Ook aan dat kleine beetje vreugde kwam al snel een einde. Mensen uit de omgeving begonnen te klagen en dreigden zelfs haar honden te doden. Tsvety moest, noodgedwongen, opnieuw op zoek naar een andere plek. Dat het haar uiteindelijk is gelukt, dankt zij aan haar enorme wilskracht en doorzettingsvermogen.

Maar wéér moest alles van begin af aan opgebouwd worden. Voor ons klinkt dat misschien simpel, maar als je helemaal niets hebt is dat toch een behoorlijke prestatie!

Dit is het ontstaan geweest van S.O.S PAWS Bulgaria.

Tsvetelina verzorgt momenteel 30 honden en 2 katten. De meeste dieren hebben net zo’n hartverscheurend verleden als Emma. Op dit moment zit ze in zware financiële problemen. Het voer is op en de dierenartsrekeningen lopen achter vanaf maart 2020 (!) Dit betekent dat ze geen medische zorg en medicatie kan krijgen totdat de achterstallige schulden zijn afgelost. De honden lijden honger en ze kan haar voederrondes voor de straathonden en katten niet meer lopen.

Wij zijn ontzettend trots op wat ze in al die jaren heeft weten op te bouwen. En we weten dat ze zelden om hulp vraagt, maar deze fantastische vrouw heeft het echt hard nodig.

Dit is een situatie die ons aan het hart gaat. Iemand die zoveel jaar vecht om de honden en katten in een moeilijk land als Bulgarije een beter leven te geven verdient het zeer zeker. We gunnen haar zo zeer wat extra steun! Laten we onze handen ineenslaan zodat zij haar jarenlange strijd tegen het dierenleed voort kan zetten.

Zodat de achterstallige rekeningen betaald kunnen worden, waardoor zij weer medische zorg kan krijgen voor de door haar gevonden gewonde dieren. Zij en al haar dieren verdienen het!

Maak ajb vandaag nog een donatie over naar:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Klein project 75’

en wij zorgen dat je donatie echt alleen hiervoor besteed zal worden. Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.Of doneer via onderstaande knoppen:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details