Platform over schenken, erven en nalaten
Help Stichting Amivedi, nu en in de toekomst!

Help Stichting Amivedi, nu en in de toekomst!

Er ligt een bijzondere periode achter ons. Een periode waarin de wereld worstelt met een pandemie. “Als stichting hebben we ons zorgen gemaakt op meerdere fronten, zo zitten we nog steeds te springen om nieuwe bestuursleden, maar was er ook de zorg of de donaties niet terug zouden lopen”, zegt Yolande Schotel, vrijwilligster bij Stichting Amivedi. De stichting zet zich al sinds 1933 als landelijk meldpunt in voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. 

Veel zaken opgelost

“Jaarlijks krijgen wij zo’n 81.000 meldingen te verwerken via ons registratieplatform. Tijdens de coronacrisis zijn er minder meldingen geweest, waarschijnlijk omdat meer baasjes vaker thuis zijn. Ook het vuurwerkverbod heeft hier positief aan bijgedragen. Maar ongeacht het aantal meldingen: onze vrijwilligers doen er alles aan om de huisdieren weer met hun eigenaren te herenigen. Of het nou gaat om een hond, kat, konijn, kanarie of ander huisdier, ons team is daar zeven dagen per week vanuit hun eigen huis mee bezig.” Yolande vertelt dat ze dat geheel kosteloos doen: “We hebben geen centraal kantoor en er is ook niemand binnen de stichting die betaald krijgt. Alle donaties worden gebruikt voor met name het onderhouden van ons platform, wat een hoop geld kost. We ontvangen geen subsidie en zijn volledig afhankelijk van onze donateurs, die -net als onze vrijwilligers- allemaal ware dierenvrienden zijn.” Yolande is blij te kunnen vertellen dat veel vermiste huisdieren weer teruggevonden worden. 

Chip uw huisdier!

Volgens haar komt dat ook doordat er steeds meer dieren gechipt en geregistreerd zijn. “Bij honden is chippen al verplicht gelukkig. Bij gechipte honden lossen we gemiddeld 95% van de meldingen op. Onze stichting is ook een grote voorstander van het chippen van katten. Daar ligt het percentage van opgeloste zaken door Amivedi nu rond de 77%. Katten worden nogal eens vermist, maar ook gevonden. Als het dier gechipt is, kunnen we het baasje van het beestje veel sneller traceren zodat ze weer bij elkaar gebracht kunnen worden”, zegt Yolande. “Stichting Amivedi werkt daarbij nauw samen met o.a. de politie, dierenartsen, -ambulances, -asielen en gemeenten.”

U kunt ook helpen!

Bent u ook zo dol op uw huisdier of kunt u zich goed voorstellen hoe het moet voelen als een huisdier vermist wordt? En wilt u ook een bijdrage leveren zodat nóg meer meldingen kunnen worden opgelost en huisdieren weer terugkomen bij hun baasjes? Dat kan! U kunt Stichting Amivedi steunen met uw donatie, door bijvoorbeeld periodiek te schenken (met belastingvoordeel). Maar ook als u er niet meer bent, kunt u Stichting Amivedi steunen door ons in uw testament op te nemen. 

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u zich wenden tot uw notaris of onze stichting via penningmeester@amivedi.nl of bel met 088-0063366.

Vrijwilligster aan het woord
Daan is al sinds mei 2018 vrijwilligster bij Amivedi en verzorgt de donateurs­administratie. “Ik vind het iedere keer weer hartverwarmend om te zien wat mensen over hebben voor onze mooie stichting.” Daan merkt echt dat mensen meeleven met de eigenaren die hun huisdier kwijt zijn en andersom. “Ik hoop het zelf nooit mee te hoeven maken”, zegt Daan en knuffelt haar eigen lieve kater Willow terwijl ze dit zegt. “Gelukkig komt hij nooit verder dan de tuin van de buurvrouw. Maar ik ben enorm blij dat stichting Amivedi er is voor dieren die wel zijn weggelopen en worden gemist. Je kunt bij ons je verhaal doen, de vrijwilligers geven tips & tricks en helpen je via internet en social media zoeken. Ik hoop dat ik nog vele jaren mijn bijdrage kan en mag leveren aan Amivedi.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details