Platform over schenken, erven en nalaten
Honden van Stg. Jacob’s Ark genieten van nieuwe snuffeltuin

Honden van Stg. Jacob’s Ark genieten van nieuwe snuffeltuin

Stichting Jacob’s Ark vangt bassets op die niet meer bij hun baasje kunnen blijven. Een grote wens van de opvang was een plek waar de honden ruimte hadden om hun energie kwijt te kunnen en lekker te snuffelen.

Helaas was uitbreiding van de opvang niet mogelijk, maar gelukkig was er een oplossing. Ze hebben dichtbij de opvang een mooi stukje grond gevonden in een bos waar ze graag een snuffeltuin van wilden maken. Voor de aankleding van de snuffeltuin deed de opvang een aanvraag bij DierenLot.  

Snuffeltuin

Met de toegekende bijdrage kon de opvang aan de slag. Ze hebben de omheining hersteld zodat de honden niet kunnen ontsnappen, er zijn leuke schuilhuisjes geplaatst voor de honden die zich even willen terugtrekken en zijn er nog een aantal plannen waar de opvang mee bezig is.

Plannen

Zo willen ze graag een zwemvijver realiseren waar ze lekker kunnen zwemmen in de zomer, een tunnel en graafberg zodat ze al hun energie kwijt kunnen en een kruidenplantsoen waar de bassets de neuzen kunnen stimuleren.

Maar er zijn ook nog wat praktische zaken die geregeld moeten worden zoals een waterpomp in de waterput zodat ze ook watervoorziening hebben. Kortom: er is nog een hoop te doen, maar dat doen de medewerkers en vrijwilligers van de opvang vol enthousiasme.

Honden

De honden vinden het geweldig! Veel ruimte en elke dag is er weer volop te snuffelen omdat er ’s nachts veel wild zoals vossen, egels en konijnen het stukje grond passeren.  

Genieten

Alle honden kunnen in de snuffeltuin lekker kunnen spelen en genieten van de ruimte. Ook de senioren, blinde en de honden die slecht ter been zijn, kunnen nu elke dag mee naar het terrein en krijgen de ruimte om op eigen tempo rond te snuffelen.  

Maar Stichting DierenLot had de opvang niet kunnen helpen zonder de hulp van hun donateurs, giftgevers en loterijspelers. Heel erg bedankt!!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details