Platform over schenken, erven en nalaten
“Ik ben vooral heel blij dat ik geen verminkingen heb opgelopen”

“Ik ben vooral heel blij dat ik geen verminkingen heb opgelopen”

Umesh (12) uit Nepal heeft lepra gekregen via zijn oudere broer. Die was op zijn beurt weer besmet door Bikram, een jongen die bij hun in de buurt woont. We onderzochten Umesh en zijn broer preventief. Een nieuwe methode waarbij we directe contacten van leprapatiënten onderzoeken op lepra. Zo kwamen we erachter dat Umesh en zijn broer ook geïnfecteerd waren.

Zodra we lepra bij Umesh hadden vastgesteld, kreeg hij direct medicijnen die hij gedurende zes maanden dagelijks moet innemen. De medicatie doodt de bacteriën en stopt de infectie. Al na een paar dagen kon Umesh niemand meer besmetten. Ook hebben we iedereen in de buurt van Umesh en zijn oudere broer preventief tegen lepra behandeld.

Ik heb een grote witte gevoelloze vlek op mijn gezicht. De arts liet me meteen met de medicijnen beginnen. Heel langzaam komt het gevoel in mijn gezicht weer terug.

Het is van het grootste belang dat Umesh de antibioticakuur in zijn geheel afmaakt. Umesh krijgt daarom samen met zijn familie voorlichting en begeleiding bij het volgen van de behandeling.

leprastichting

Kennis over lepra vergroten

Op tijd diagnosticeren van patiënten is belangrijk, dan kunnen ze niemand meer besmetten. Want lepra is zeer besmettelijk. Daarom is het ook van groot belang dat we directe contacten van leprapatiënten die niet ziek zijn preventief behandelen door middel van één dosis antibiotica. Voorkómen is beter dan genezen. Na het innemen van deze pil daalt de kans op lepra met ongeveer 60%.

Ook kunnen de symptomen van lepra gemakkelijk over het hoofd worden gezien of worden verward met anderen ziekten. Daarom trainen we zorgverleners in het tijdig herkennen van lepra. Van overheidspersoneel tot artsen en van verpleegkundigen tot lokale vrijwilligers. Zij geven op hun beurt hun kennis weer door.

Helpt u mee om kinderen met lepra zoals Umesh op tijd op te sporen? Doneer nu.

Met uw steun sporen we voor €15,- een leprapatiënt op. De behandeling en genezing kost maar € 35,-. Daarnaast leiden we artsen op om lepra eerder te herkennen. Zo’n opleiding duurt twee dagen en kost €100,- Welk bedrag u ook doneert, het is zeer welkom. Dank u wel!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details