Platform over schenken, erven en nalaten
In actie tegen geweld tegen vrouwen

In actie tegen geweld tegen vrouwen

Samen met zo’n 6000 organisaties over de hele wereld wordt er de aankomende 16 dagen extra aandacht gevraagd voor het probleem van geweld gericht op vrouwen. Van 25 november – Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen – tot 10 december – Internationale mensenrechtendag. Doe mee en kom ook in actie. #16daysofactivism

Geweld tegen vrouwen

Geweld tegen vrouwen kent veel verschillende vormen. Binnen de familie, in een partnerrelatie, in een gemeenschap of in de samenleving. Thuis, op het werk, of op straat. Handel in vrouwen, seksuele intimidatie op het werk, mishandeling door je partner, opsluiting in huis, psychologisch geweld, gedwongen prostitutie. Het zijn allemaal vormen van geweld tegen vrouwen.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Jaarlijks zijn miljoenen vrouwen op de wereld slachtoffer van lichamelijk en psychisch geweld. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 3 vrouwen te maken krijgt met fysiek of seksueel geweld, vaak door een persoon dichtbij? Dat 71% van de slachtoffers van mensenhandel vrouwen en meisjes zijn? En dat wereldwijd 137 vrouwen per dag overlijden aan de gevolgen van huiselijk geweld? De cijfers liegen er niet om.

Wat doet Mensen Met een Missie?

Mensen Met een Missie zetten zich keihard in om de positie van vrouwen te versterken in DR Congo, Colombia, Uganda, Bolivia en Indonesië. Ze werken aan meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen en het tegengaan van huiselijk, seksueel en psychologisch geweld. Dit doen ze door:

  • Voorlichting te geven aan vrouwen over hun rechten.
  • Het opvangen van (getraumatiseerde) vrouwen die slachtoffer zijn van geweld.
  • Samen te werken met vrouwen en mannen in het voorkomen en oplossen van conflicten.
  • In gesprek te gaan met mannen over gendergelijkheid.
  • Trainen van religieuze leiders, lokale autoriteiten, juridische dienstverleners etc. over het belang van gendergelijkheid.

Wat zou jij doen?

Op de website van Mensen met een Missie vind je verhalen van diverse vrouwen uit Bolivia en Indonesië die een situatie van geweld proberen te ontvluchten. De grote vraag is; Wat zou jij doen?

Wil jij ook meer aandacht vragen voor dit wereldwijde probleem? Samen maken we meer impact. Deel de verhalen en/of social media berichten van mensen met een missie met #16days #orangetheworldNL #mensenmeteenmissie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details