Platform over schenken, erven en nalaten
Inrichting buitenverblijven stimuleert natuurlijk gedrag van de dieren

Inrichting buitenverblijven stimuleert natuurlijk gedrag van de dieren

Al een tijdje kunnen de konijnen en knaagdieren van het Dordrechts Dierentehuis vrij rondhuppelen in de zes nieuwe binnen- en buitenverblijven. In deze nieuwe verblijven hebben zij veel meer ruimte om te bewegen en daardoor hebben de konijnen en knaagdieren veel minder stress.

Dierenwelzijn

Het dierenasiel is altijd bezig om het welzijn van de dieren te verbeteren. Ze proberen het natuurlijke gedrag van de dieren te stimuleren en bij de konijnen en knaagdieren wilden ze dit doen door de buitenverblijven hiervoor in te richten. Ze deden een aanvraag bij DierenLot en uiteraard deden wij een bijdrage!

Schuilen

Met de bijdrage heeft de opvang schuilhuisjes aangeschaft. Schuilen is belangrijk voor konijnen omdat het prooidieren zijn en aangevallen kunnen worden vanuit de lucht. ,,We zien dat konijnen instinctief het schuilhuis opzoeken zodat ze zich veilig en ontspannen voelen.”

Graven

Verder zijn er grastunnels en kunststof tunnels geplaatst die een gangstelsel nabootsen. De grastunnels worden ook als knaagmateriaal gebruikt of er worden lekkernijen verstopt. Naast minder stress hebben de dieren daardoor ook veel meer beweging. Geweldig toch?!

,,Mede dankzij de hulp van Stichting DierenLot is het dierenwelzijn weer een stukje verbeterd. Namens alle asieldieren en hun verzorgsters daarom hartelijk dank!” Maar DierenLot had niet kunnen helpen zonder de hulp van hun donateurs, giftgevers en loterijspelers. Heel erg bedankt voor jullie hulp!!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details