Platform over schenken, erven en nalaten
Inschrijving 5e editie Wandel naar je Werk-dag geopend

Inschrijving 5e editie Wandel naar je Werk-dag geopend

Wat in 2015 begon, is nu een nationaal evenement dat op 2 april 2020 alweer haar 5-jarig jubileum viert. De Wandel naar je Werk-dag biedt iedereen de kans om lopen een keer uit te proberen als andere manier om je te verplaatsen en maakt je bewust van de voordelen van bewegen tijdens de werkdag. De inschrijving voor de Wandel naar je Werk-dag op 2 april is vanaf nu geopend op de website www.wandelnaarjewerkdag.nl.

Wandelen steeds populairder

Waar er in 2016 nog 10,5 miljoen wandelaars waren, is dit aantal toegenomen naar 11 miljoen in 2018. Deze stijging is ook terug te zien in het animo voor de Wandel naar je Werk-dag. In 2018 hadden 135 organisaties en 1120 individuen zich aangemeld om mee te lopen. In 2019 waren dit al 230 organisaties en 3534 individuen, een flinke toename! Het werkelijke aantal mensen dat die dag wandelde was nog veel hoger wezen ook de tweets op Twitter uit. Voor aankomend jaar wordt ook weer een stijging in aantal deelnemers verwacht geeft Wandelnet directeur Ankie van Dijk aan:

“We merken dat steeds meer organisaties wandelen zien als belangrijk middel in hun vitaliteitsbeleid. De Wandel naar je Werk-dag is daarvoor de perfecte dag om dit extra onder de aandacht te brengen bij werknemers.”

Een fit brein

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, benadrukt ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Volgens hem houd je met lopen niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stress gevoel en verhoogt je productiviteit”.  Ook Dr. Pieter Coenen van Amsterdam UMC ondersteunt het belang van lopen. “Een lunchwandeling of gaan fietsen of lopen naar je werk kan een makkelijke stap zijn om je fitter en gezonder te voelen.”

Alle stappen tellen

Omdat werkgevers het initiatief ondersteunen en collega’s ook deelnemen, wordt de drempel om wandelend naar werk te gaan veel lager. Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om de hele afstand naar het werk te lopen. Daarom tellen alle stappen mee. Deelnemers lopen van hun huis naar het station, van de bushalte naar kantoor of parkeren eens wat verder weg dan normaal. Het biedt de ultieme gelegenheid om langs de file te gaan in plaats van erin te staan. Aanmelden voor de Wandel naar je Werk-dag kan via de website www.wandelnaarjewerkdag.nl. Onder de eerste 200 aanmeldingen worden verschillende prijzen verloot, zoals Wandelgidsen en wandelgoodies.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details