Platform over schenken, erven en nalaten
Investeren in educatie in Oost-Europa is belangrijk en waardevol

Investeren in educatie in Oost-Europa is belangrijk en waardevol

Wanneer een leven getekend wordt door armoede en eenzaamheid, dan blijft hulp onverminderd hard nodig. Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers de kansarme gezinnen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan.

Zending over Grenzen

De jeugd heeft de toekomst.

 

Overal ter wereld beginnen kinderen aan het nieuwe schooljaar; rugtas vol schriften, een etui… Maar in Oost-Europa, waar er soms niet eens elke dag geld voor een warme maaltijd is, heeft het aanschaffen van schoolmateriaal geen prioriteit. “Zending over Grenzen vindt dat onderwijs dé sleutel is tot een toekomst zonder armoede”, legt Peter van der Bijl, directeur van de stichting, uit. “Daarom geven wij in deze periode goedgevulde rugtassen, zodat kinderen zorgeloos aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Daarnaast bieden we steun aan gezinnen waarvan één of meer ouders naar het buitenland zijn vertrokken in de hoop daar werk te vinden. Kinderen worden dan vaak ondergebracht bij hun grootouders. Wél liefdevol opgevangen gelukkig, maar het pensioen is vaak niet toereikend genoeg. We helpen met schoolmaterialen en we voorzien in studiebeurzen en vakopleidingen.”

Een vakopleiding creëert kansen

Zending over Grenzen

De ‘sponsordochter’ van mevrouw Koeneman in haar eigen kapsalon.

 

In veel landen in Oost-Europa is er vraag naar praktische beroepen, zoals kapster, imker, naaister, schoenmaker of kok. Maar geen opleiding betekent geen werk. Zending over Grenzen maakt het mogelijk dat kinderen uit kansarme gezinnen en tehuizen wél een vakopleiding kunnen volgen, zodat zij uit de vicieuze cirkel van armoede kunnen ontsnappen.

Doneer een studiebeurs en maak écht een verschil!

Zending over Grenzen

Een meisje dat in ons trainingscentrum in Sarny (Oekraïne) een vakopleiding tot naaister volgt.

 

“Vele jongeren hebben in de afgelopen jaren met succes een opleiding afgerond en zijn nu in staat voor zichzelf te zorgen. Donateurs, zoals mevrouw Koeneman, hebben daar aan bijgedragen”, vertelt Peter van der Bijl dankbaar. “Ruim zes jaar heeft zij een gezin in Moldavië structureel geholpen door onder meer geld te geven voor voedselpakketten, kleding en schoolmateriaal. En ze heeft ervoor gezorgd dat haar ‘sponsordochter’ een opleiding kon volgen en een eigen kapsalon kon beginnen. De droom om ook de zoon te helpen, kwam plots ten einde door het onverwachte overlijden van mevrouw Koeneman. Bijzonder is dat de familie van mevrouw Koeneman ‘het stokje’ toen heeft overgenomen en hem nu helpt met zijn vakopleiding tot lasser. Doordat mevrouw Koeneman Zending over Grenzen ook in haar testament had opgenomen, maakt zij zelfs na haar leven een enorm verschil voor het sponsorgezin dat haar zo nauw aan het hart lag.”

Zending over Grenzen

Het uitdelen van rugtassen met schoolmateriaal aan kinderen uit arme gezinnen in Roemenië.

 


Zending over Grenzen

Bezoekadres
Omroepweg 10
1324 KV Almere

Postadres
Postbus 1222
1300 BE Almere

T +31 36 53 63 615
E [email protected]
W www.zendingovergrenzen.nl

Bank NL56 INGB 0002 9625 56

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details