Platform over schenken, erven en nalaten
Jardin d’émail van Jean Dubuffet ‘Een Rembrandt van beton’

Jardin d’émail van Jean Dubuffet ‘Een Rembrandt van beton’

Vraag museumbezoekers welk kunstwerk de meeste indruk op ze heeft gemaakt, en in negen van de tien gevallen is het antwoord Jardin d’émail’. Een 600 m² grote tuin waarin bezoekers kunnen rennen, liggen en spelen en waarin u zich even in een andere wereld waant. Maar deze onbetwiste publiekslieveling dreigt verloren te gaan. Alleen een kostbare, duurzame restauratie kan het werk redden. Het Kröller-Müller Museum heeft daarvoor uw steun nodig.

De 600 m² grote tuin dreigt verloren te gaan als niet snel gestart wordt met een omvangrijke restauratie. Het doel is om Jardin d’émail te behouden voor komende generaties en het kunstwerk waar nodig terug te brengen in de staat zoals door Jean Dubuffet bedoeld. Met nieuwe materialen en technieken kan het werk beschermd worden tegen weer en wind en tegen de gevolgen van het intensieve gebruik. Met de restauratie is een bedrag van zo’n € 700.000 gemoeid.

Doe mee aan de restauratie. Adopteer tien of meer vierkante meter van de in totaal zeshonderd en zorg ervoor dat de Jardin d’émail ook voor toekomstige generaties een onvergetelijke ervaring blijft.

Adoptie van de tuin

Jean Dubuffet, Jardin d’émail, 1974. (fotograaf: Cary Markerink)

 

U kunt tien vierkante meter van de Jardin d’émail adopteren door éénmalig € 5.000 te schenken of periodiek vijf jaar lang € 1.000. Het geschonken bedrag is geheel fiscaal aftrekbaar. Als ‘mede-eigenaar’ kunt u natuurlijk zelf van de tuin genieten, maar u kunt ook iemand anders eigenaar maken, bijvoorbeeld een kind of kleinkind. Later kunnen zij dan ook op ‘hun eigen stukje’ Jardin d’émail staan!

Met de adoptie van tien vierkante meter Jardin d’émail verwerft u de status van bronzen boeker van het Helene Kröller-Müller Fonds, de steunstichting van het Kröller-Müller Museum die in 2013 is opgericht op initiatief van politicus Alexander Pechtold en actrice Johanna ter Steege. Als bewijs van eigenaarschap wordt u de trotse bezitter van een 3D-schaalmodel van Jardin d’émail en natuurlijk bent u eregast op de feestelijke heropening.

Ga nu naar de website en kies een vlak van de Jardin d’émail:
www.helpjardindemail.nl

Meer informatie over het Helene Kröller-Müller Fonds:
www.krollermuller.nl/steun-het-museum


Kröller-Müller Museum

Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo

T +31 318 59 12 41
E info@hkmfonds.nl
W www.krollermuller.nl

Bank NL64ABNA0512958300

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details