Platform over schenken, erven en nalaten
Jongerenuitwisseling in Kenia

Jongerenuitwisseling in Kenia

Begin januari reizen op uitnodiging van Mensen met een Missie twaalf jongeren uit Nederland én Indonesië naar Kenia. De reden? Een uitwisseling met leeftijdsgenoten op het gebied van deradicalisering, het tegengaan van discriminatie en gewapend extremisme.
In alle drie de landen krijgen de jongeren te maken met dezelfde problematiek, maar het antwoord hierop verschilt per land. Reden genoeg om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. 

Het overgrote deel van de wereldbevolking zijn jongeren. Samen kunnen we de wereld veranderen en laten we daarmee beginnen tijdens de jongerenuitwisseling in Kenia.– Phyllis uit Kenia

Kenia

Moslimgemeenschappen (10% van de bevolking) voelen zich vaak achtergesteld in Kenia. Het leidt tot isolement en maakt vooral jongeren vatbaar voor rekrutering door gewelddadige radicale groepen zoals Al Shabaab. De overheid treedt met harde hand op in het aanpakken van terrorisme, wat het gevoel van achterstelling alleen maar vergroot.
In Kenia werkt Mensen met een Missie met lokale organisaties aan samenwerking tussen jongeren en politie. Jongeren van verschillende geloofsovertuigingen worden bewustgemaakt, getraind en met elkaar in contact gebracht om meer begrip voor elkaar te krijgen. Samen gaan ze het gesprek met de lokale politie aan om wederzijds begrip te creëren en politiegeweld te verminderen.

Indonesië

In Indonesië gebruiken extremistische groepen Social Media om haat te zaaien. Hoewel deze groepen in de minderheid zijn, hebben ze wel veel invloed op de politiek en het bredere publiek. Mensen met een Missie werkt samen met een gigantisch Indonesisch jongerennetwerk. Uit verschillende delen van Indonesië laten deze jongeren via sociale media een tegengeluid horen door positieve berichten over diversiteit en tolerantie te delen. Met succes. Meer lezen? Klik hier

Nederland

In de Haagse Schilderswijk wordt er gewerkt met talentontwikkeling. Stichting Jeugdwerk stimuleert, activeert en ondersteunt jongeren in talent- en competentieontwikkeling, zodat zij later in hun eigen kracht staan en zich waardevol voelen in hun omgeving en de maatschappij. Ook worden ouders aangemoedigd betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun kinderen.

Kijkje achter de schermen

De aankomende dagen geven we je een kijkje achter de schermen in Kenia. Wat speelt er in Kenia? Wat is de aanpak van de jongerenwerkers in Kenia? Hoe kijken de jongeren uit Indonesië en Nederland hier tegenaan? En wat leren ze van elkaar?


De jongerenuitwisseling

De kick off van de jongerenuitwisseling

De kick-off van de jongerenuitwisseling vond vandaag plaats. Wat een energie, wat een inspiratie en wat goed dat deze jongeren… Lees verder

De Indonesische jongeren zijn veilig aangekomen in Nairobi.

Na een lange vlucht van 17 uur zijn de 8 jongeren uit Indonesië veilig in Nairobi aangekomen.

“Wij kunnen niet wachten om de Nederlandse en Indonesische gasten te ontmoeten!”

Mary Maina uit Kenia op twitter: “Kenyans hosts are soo excited to welcome our visitors from Indonesia and Netherlands”


11 januari 2020 | De reis is begonnen!

De reis is begonnen!

De jongeren vanuit Nederland (Bouchra, Ashraf, Ajoub en Naim) zijn onderweg!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details