Platform over schenken, erven en nalaten
Kanker zet je wereld op z’n kop

Kanker zet je wereld op z’n kop

Kanker zet je wereld op z’n kop. Kijk wat jij kunt doen!

De confrontatie met kanker heeft niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar is voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Elk jaar rond Wereldkankerdag brengen zij hun gezamenlijke aanbod aan zorg en ondersteuning onder de aandacht.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er ook bij jou in de buurt zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is.

Op en rondom Wereldkankerdag kun je het volgende doen:

  • Door het hele land worden evenementen georganiseerd voor mensen die, op welke manier dan ook, met kanker zijn geconfronteerd. Bezoek een open dag, geniet van een verwenmoment of laat je informeren over behandelmethoden en zorgmogelijkheden. Bekijk evenementen
  • Op Wereldkankerdag belicht het online programma Vraag Vandaag het laatste nieuws op het gebied van kankerbestrijding. Tot een uur na de uitzending kun je vragen stellen aan een expertteam op het gebied van preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale zorg. Vraag het de expert
  • Help mee om de impact van kanker onder de aandacht te brengen door tussen 1 en 4 februari je profielfoto op sociale media op z’n kop te zetten. Hiervoor kun je de hashtag #wereldkankerdag of #kijkwatjijkuntdoengebruiken. Beeldmateriaal nodig? Kijk hier.

Bron: Wereldkankerdag.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details