Platform over schenken, erven en nalaten
Kareem en zijn broer weer samen: dankzij u!

Kareem en zijn broer weer samen: dankzij u!

“Wat een reis heb ik eigenlijk gemaakt hè?” Kareem (8) kan gelukkig nu weer lachen. Maar de reis die Kareem moest afleggen om weer gewoon kind te kunnen zijn, was zwaar en gevaarlijk.

Door de oorlog verloor Kareem zijn moeder. Samen met zijn broer Bader besloot hij om hun ouderlijk huis in Aleppo te ontvluchten, richting Damascus. Weg van hun gewelddadige vader. In Damascus aangekomen, raakten ze elkaar kwijt. Helemaal alleen zonder geld en zonder broer werd hij zwervend over straat, opgemerkt door politieagenten en naar een tijdelijk opvangcentrum van SOS Kinderdorpen gebracht.

De eerste paar dagen hield Kareem zijn mond. “Ik durfde niet te zeggen wie ik was of waar ik vandaan kwam omdat ik bang was dat ze dan mijn vader zouden laten komen.” Na een aantal gesprekken met SOS psychotherapeut Zeina, kroop Kareem uit zijn schulp en vertelde hij dat hij nog een oom had in Damascus.

Hereniging met zijn familie

SOS besloot op zoek te gaan naar zijn oom. Na een aantal maanden hebben medewerkers hem getraceerd. En ook Kareems broer! Bader was namelijk bij zijn oom terecht gekomen en woonde daar inmiddels. Omdat de oom niet de middelen had om goed voor de jongens te zorgen, besloot SOS de oom financieel te helpen zodat hij een kruidenierswinkeltje kon beginnen. Verder wordt er gezorgd voor schoolgeld en schoolspullen alsook medische- en psychologische ondersteuning.

“Ons programma is erop gericht om kinderen te herenigen met hun biologische familie. Als dit is gebeurd, blijven we de families steunen als dat nodig is en zolang als dat nodig is.“

Firas, coördinator van het SOS Kinderdorpen Familieherenigingsteam

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details