Platform over schenken, erven en nalaten
Kattenquarantaine voor Stichting Hurmes Dierenthoes

Kattenquarantaine voor Stichting Hurmes Dierenthoes

Hurmes Dierenthoes vangt veel dieren op. Veel gezonde katten, maar ook zieke dieren of dieren die extra zorg nodig hebben. Een goede quarantaineruimte is dan een must.

Katten die nieuw binnenkomen worden eerst minimaal 2 weken in quarantaine gezet totdat de opvang er zeker van is dat de katten geen besmettelijke ziektes meedragen. Maar ook de zieke katten die al in de opvang zitten, worden zo apart gezet om te voorkomen dat meerdere katten worden besmet.

Verspreiding ziektes

Hurmes gebruikte hiervoor draadkooien (benches) voor. ,,Maar dit werkt niet. De draadkooien zijn niet goed schoon te maken en dat is wel noodzakelijk in een quarantaineruimte waar katten zitten met mogelijk besmettelijke ziektes…”

Quarantainekooi

De wens was dan ook om een geschikte quarantaineruimte te realiseren. ,,Met de steun van Stichting DierenLot hebben wij een prachtige quarantainekooi voor de katten kunnen aanschaffen. Nu kunnen we de nieuwe en zieke dieren in een goede omgeving zetten, een hok die we in tweeën kunnen verdelen, voor het geval we te maken hebben met ‘wildere’ katten, en een hok dat we goed kunnen ontsmetten mochten we te maken krijgen met besmettelijke ziektes.”

Bedankt

Stichting DierenLot had dit uiteraard niet kunnen doen zonder de hulp van de donateurs, giftgevers en loterijspelers. Onwijs bedankt! ,,We zijn hier enorm blij mee. Geen gedoe meer met draadkooien en benches, veilig kunnen werken, en het allerbelangrijkste de dieren geven wat ze nodig hebben.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details