Platform over schenken, erven en nalaten
Kittens maken dankbaar gebruik van nieuwe couveuses

Kittens maken dankbaar gebruik van nieuwe couveuses

Bij Kittenopvang Kitten en Co is het de laatste jaren een drukte van jewelste. Afgelopen ‘kittenseizoen’ hebben zij veel meer kittens, die jonger waren dan 4 weken, opgevangen dan het seizoen ervoor en het ziet er niet naar uit dat het dit jaar een rustig seizoen wordt. Veel van deze jonge moederloze kittens hebben de veilige omgeving van een couveuse nodig.

Vroege fleskittens

De couveuses zijn vooral bedoeld voor vroege fleskittens. Dit zijn kittens die geen of weinig moedermelk tot zich hebben kunnen nemen. Zij zijn heel kwetsbaar in hun eerste levensweken omdat hun immuunsysteem nog niet of nauwelijks ontwikkeld is.

De kleinste kittens hebben het meest behoefte aan rust, reinheid, regelmaat en constante warmte waarbij de omgevingstemperatuur ook zeer belangrijk is. In een normale situatie zorgt de moeder voor een hogere temperatuur in het nest.

Moederloze kittens kunnen natuurlijk niet terugvallen op hun moeder maar kunnen ook zelf hun temperatuur nog niet regelen. Daarom is een couveuse van levensbelang!

Nieuwe couveuses

Kitten en Co vroeg bij DierenLot 2 nieuwe couveuses aan: een groot model en een tafelmodel. Met een druk kittenseizoen voor de boeg is de stichting bezig met het opleiden van hun pleeggezinnen zodat er meer pleeggezinnen zijn die de allerkleinsten kunnen opvangen. Hierdoor zijn ook meer couveuses nodig. Zelf bezat de stichting al 3 couveuses en dat aantal is nu aangevuld met 2 nieuwe die al dankbaar in gebruik zijn genomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details