Platform over schenken, erven en nalaten
Klein Project 50  – Door Ria Alonso en Hanno Berger

Klein Project 50 – Door Ria Alonso en Hanno Berger

Oude hondjes, we smelten letterlijk als we de grijze snuiten zien. En de langzaam blauwer wordende ogen van de staar. Net als veel oudere mensen worden honden met de jaren liever en vriendelijker. En wijzer natuurlijk. Zelfs de felste ogen worden met de tijd zachter. Waardoor zelfs mensen die bang zijn van honden weten: jij bent gewoon lief!

Er zijn diverse goede asielen in Polen waar we contact mee hebben. Die beslist ooit in aanmerking komen voor een hulpproject. Maar nu willen we even de Nederlandse stichting Vagabond-Pets in het zonnetje zetten. Je weet, wij werken graag samen met andere stichtingen, maar ook ikzelf (Ria Alonso) steun al heel wat jaren privé via hen enkele oude-hondjes-op-afstand.

doneerknop
konden wij hem maar helpen

Konden wij hem maar helpen

Natuurlijk hebben alle andere honden ook dringend steun nodig, maar we kunnen maar één ding tegelijk. En dus kiezen we vandaag voor de aandoenlijke ouwetjes.

Waarom?

Net zoals bij stichting Vagabond-Pets ligt ons dierenhart bij alle asieldieren. Toch richt deze stichting in Polen zich hoofdzakelijk op de oudere dieren, dieren met een medische aandoening of een lichamelijke beperking.

Dus juist die dieren die altijd het nakijken hebben. Dit brengt wel vaak hogere kosten met zich mee. Dierenarts, dieetvoer, medicatie – o.a. pijnstillers voor reuma en artrose – en extra onderzoeken.

Maar het is heel ontroerend als juist zo’n kneus of een senior alsnog een plekje kan vinden.

Om juist deze dieren in open armen gesloten te zien is een prachtig emotioneel moment voor alle betrokkenen.

Voor de verzorgers, maar zeker ook voor de adoptanten. Die met zoveel liefde en met vaak betraande ogen, zo’n dier voor de eerste keer voorzichtig benadert en aait.

En dan de onschuld en de hoop ziet in de ogen van het dier, die je ziet denken: ‘Zou er dan echt voor mij nog een fijn plekje zijn?’

Niet in woorden uit te drukken.

En laten we eerlijk zijn, niet te vergelijken met een eerste kennismaking met een rashond van een fokker.

Dit zijn de soort honden die Vagabond Pets helpt

Dit zijn de soort honden die Vagabond Pets helpt

In het grote asiel van deze stichting in Polen, zitten de oudjes eigenlijk te koud. Want wat kan het er daar steenkoud zijn….

Ondanks dat er dan dagelijks warme soep wordt uitgedeeld met slachtafval of rijst. In de winter is het zelfs niet mogelijk om de kennels goed schoon te maken. Alleen de ontlasting wordt dan weg geschept uit de kennels en het water bevriest al na een uur. En daar zit je dan met je oude spieren en gewrichten.

Of je ligt letterlijk verstijfd door het bevroren vocht en door de intense koude.

Daarom komen er vaak honden die het echt niet meer trekken in aanmerking voor het project ‘sponsor een kennel.’ In het stadje Opole hebben ze de mogelijkheid om enkele dieren in een pension onder te brengen. Helaas lukt het financieel niet om meer dan 3 of 4 honden tegelijk te plaatsen.

Heel jammer want hoe deze hoopvolle wezentjes al na enkele dagen opfleuren is werkelijk geweldig om te zien.

ook veel katten en poezen worden door hen opgenomen

ook veel katten en poezen worden door hen opgenomen

Alle dieren kunnen zowel in Nederland/België als in Polen worden geadopteerd.

Vagabond-Pets laat ze nakijken, als het nog haalbaar is, steriliseren of castreren en doen alles wat nodig is om het dier gezond en wel te (her)plaatsen.

Een oud dier is haast onzichtbaar in huis. Een klein plekje, een bakje eten en een korte wandeling. Ze zijn zo gemakkelijk en dankbaar!

Spreekt dit je aan?

Mogen wij je dan vragen om na te denken of je zelf of misschien iemand anders een dier van deze stichting wil overwegen om te adopteren?

Of doneer anders alsjeblieft om een oud dier in Polen zelf te helpen aan een warme plek in een pension of aan voedzame maaltijden en medicijnen en alles wat er nodig is om ze toch nog een beetje fijne oude dag te geven.

Trouwens ook bij Vagabond-Pets verdient niemand zelf ook maar één euro salaris, dus ook hier geven wij weer de garantie dat 100% van iedere donatie alleen ten goede komt aan dit speciale mooie doel.

doneerknop
Kijk eens naar het leed in haar ogen

Kijk eens naar het leed in haar ogen

Kijk dit bedoelen wij met zo’n oud maar heel lief hondje van Vagabond Pets:

Dit is Groszek, een van de vele ouwetjes die nog paar laatste jaren zo heerlijk zou willen genieten van een warme mand.

Niet fluffy, niet jong en geen kaarsrechte tanden. Wel een hartje van goud.

Dan ben je gek op mensen en word je vervolgens door je baasje op straat gezet en in de steek gelaten. Sinds juli 2012 in het asiel en sindsdien heeft Groszek het nakijken. De weinige bezoekers kijken nog niet eens naar dit lieve middelgrote hondje met een aller-charmantst gebit.

Wie wil Groszek adopteren

Wie wil Groszek adopteren?

Groszek is inmiddels op leeftijd (geschatte leeftijd 12/13 jaar) en in de kennel natuurlijk intens verdrietig. Eenmaal de kennel uit is het de meest dankbare vierpotige vriend dat je je maar voor kunt stellen. Loopt gezellig met je mee aan de riem en kijkt je met zijn bruine stuiters liefdevol aan. Hij lijkt dan zelfs te lachen.

Omdat hij al ruim 6 jaar op een baasje wacht vindt Groszek het krijgen van aandacht zeer speciaal. Tijdens wandelen is hij goed met andere honden, wel hoopt hij dat zijn bol het vaakst wordt geaaid natuurlijk. Wurmt zich in alle bochten om deze te kunnen incasseren. Is ook gek op eten en lekkertjes, en wie zou hem dit op zijn oude dag niet nog gunnen…

We denken dat jonge kinderen wat te overweldigend voor hem zijn, maar vanaf 12 jaar zou zeker kunnen. Hij is gecastreerd, volledig gevaccineerd, gechipt, behandeld tegen parasieten en is vol hoop op een thuis. (Zijn gebit zal nog worden nagekeken en gereinigd).

Bij wie mag dit geweldige kereltje toch nog heerlijk van het leven gaan genieten? Je mag dan gewoon in het Nederlands mailen naar Ellen: poeruk_67@hotmail.com

Of kijk verder op hun website: http://www.vagabond-pets.com/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details