Platform over schenken, erven en nalaten
Knoop Gala zoals je nog nooit hebt gezien

Knoop Gala zoals je nog nooit hebt gezien

Het Knoop Gala is een avondvullende show waarin talenten met een verstandelijke beperking optreden met bekende Nederlandse artiesten en het Metropool orkest.

22 dec

Save the date!

Noteer het meteen in je agenda: dit jaar wordt het Knoop Gala uitgezonden op 22 december 2020 om 20.35 op NPO1. Mis het niet!

Bijzondere editie

Dit jaar wordt een zeer speciale editie want we zullen een dampend Carré inwisselen voor een intieme concert setting, waarin de muzikale optredens elkaar afwisselen met live verbindingen met familie en geliefdes die niet in de zaal aanwezig kunnen zijn.

Het wordt een editie waarin we naast muzikaal talent extra aandacht vragen voor de impact die corona heeft op jongeren met een verstandelijke beperking en de centrale boodschap; niemand mag met Kerst alleen zijn.

Waarom het Knoop Gala?

Het Knoop Gala biedt mensen met een verstandelijke beperking een podium om hun talent te laten zien én de avond van hun leven te beleven. Daarnaast vragen we aandacht voor de groeiende eenzaamheidsproblematiek onder deze groep jongeren. Het Knoop Gala brengt plezier, hoop en licht. Je bent niet alleen, wij zijn hier voor jou!

“Het is voor mij een eer om het Knoop Gala weer te mogen presenteren. Op geen ander podium zijn de emoties zo puur en spontaan.” – Paul de Leeuw

Centrale boodschap

Jongeren met een handicap worden extra hard geraakt door de coronacrisis. Met Kerst voor de boeg zien wij een diepgewortelde eenzaamheid onder deze groep. Deze jongeren hebben vaak geen vriendenkring, hun werk is tijdelijk stopgezet of ze kunnen niet meer thuis wonen bij hun ouders. Hoe moet het voelen om Kerst door te brengen in een instelling tijdens de lockdown? HandicapNL vindt het onaanvaardbaar dat jongeren met een handicap zich eenzaam voelen. Dat kan niet en dat mag niet. Niet met Kerst. Nooit.

Vrienden voor het leven

En het is ook niet nodig. Dankzij het vriendschapsprogramma Buddies van HandicapNL hoeft niemand met een handicap zich eenzaam te voelen. Met honderden vrijwilligers zorgen wij er nu al voor dat jongeren met een handicap vriendschap kunnen ervaren. HandicapNL zit niet stil tot iedere jongere met een handicap kan rekenen op een vriend of vriendin. Daarvoor zijn niet alleen meer vrijwilligers, maar is ook veel meer geld nodig. Met jouw donatie kunnen we de 200 jongeren die nu op de wachtlijst staan, helpen om een buddy match te vinden!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details