Platform over schenken, erven en nalaten
Leerlingen Driestar zamelen €114.598 in voor ZOA

Leerlingen Driestar zamelen €114.598 in voor ZOA

Derdejaars scholieren van het Driestar College hebben in de afgelopen week een recordbedrag van 114.598,79 euro bij elkaar gehaald voor hulporganisatie ZOA. De leerlingen lieten zich sponsoren om de hele nacht les te krijgen. De lesmarathons vonden plaats in de hoofdvestiging in Gouda en in nevenvestigingen in Lekkerkerk en Leiden. Het geld wordt besteed aan onderwijsprojecten in Uganda.

Het is niet de eerste keer dat het reformatorische Driestar College actievoert voor ZOA. Dit jaar wordt gevierd dat deze samenwerking al 25 jaar bestaat. In die jaren is er in totaal meer dan twee miljoen euro bij elkaar gebracht tijdens de op de school inmiddels befaamde jaarlijkse ‘ZOA-nacht’.

“De band met de Driestar is voor ZOA heel belangrijk”, zegt ZOA-directeur Chris Lukkien. “Niet alleen halen de leerlingen heel veel geld op voor onze projecten in Uganda, nog mooier is dat de leerlingen authentiek betrokken zijn. Het is hoopvol dat we dat al 25 jaar bij een jonge generatie zien. De Driestar bewijst met deze langdurige samenwerking een trouwe partner te zijn. Dat waarderen we zeer, want het is ook één van de kernwaarden in ons werk.”

Naar Uganda

De leerlingen voeren niet alleen actie, jaarlijks gaat ook een deel op werkreis naar de onderwijsprojecten van ZOA in Uganda. Bert Koster gaat vanuit ZOA regelmatig mee op deze reizen. “Deze projecten helpen scholieren in Uganda. Maar het is minstens zo levensveranderend voor de scholieren van de Driestar zelf. Wat ze daar zien en meemaken vergeten ze hun hele leven niet meer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details