Platform over schenken, erven en nalaten
Leprastichting wint met SkinApp de Innovation Award op het ISNTD Festival

Leprastichting wint met SkinApp de Innovation Award op het ISNTD Festival

Op 12 maart 2019 heeft de Leprastichting met de SkinApp de Innovation Award gewonnen op het International Society for Neglected Tropical Diseases (ISNTD) Festival als beste app voor veldgebruik voor tropische ziekten. De SkinApp werd eerder al bekroond met The Spindle Award for Best Idea tijdens het Partos Innovation Festival in 2017.

De SkinApp werd vooral geprezen vanwege “de sterke toewijding om de gezondheidszorg te verbeteren door het ontwikkelen van deze innovatieve manier om huidziekten te diagnosticeren, en vanwege het bouwen aan sterke nationale- en internationale partnerschappen”. We zijn erg trots op deze prestatie en de erkenning van het werk dat in dit project is gestopt door onze medewerkers, partners en alle betrokken mensen in het veld.

De SkinApp
De door de Leprastichting en Erasmus MC ontwikkelde SkinApp is een mobiele applicatie die bedoeld is om eerstelijns gezondheidswerkers te ondersteunen bij het herkennen van huidziekten, waaronder een groot aantal vergeten tropische ziekten. Door vroegtijdige diagnose en behandeling van huidaandoeningen zoals lepra, draagt de SkinApp bij aan de preventie van handicaps en het ontstaan van psychologische en sociaal-economische problemen.

De onlangs gevalideerde derde versie van de SkinApp is binnenkort beschikbaar in alle appstores.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details