Platform over schenken, erven en nalaten
Lobby Vogelgriep heeft succes: twee moties aangenomen

Lobby Vogelgriep heeft succes: twee moties aangenomen

Op 28 maart werden in de Tweede Kamer twee moties aangenomen met positieve gevolgen voor de dierenhulporganisaties inzake de Vogelgriep. En daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

De 1e motie van Sandra Beckerman (SP) vraagt om een voorlichtingscampagne onder het grote publiek hoe om te gaan met besmette vogels. Daarnaast wordt gevraagd om een structurele vergoeding voor dierenhulpverleners en het verbeteren van de veiligheid van dierenhulpverleners.

De 2e motie van Tjeerd de Groot (D’66) vraagt de overheid voor het vergoeden van de kosten voor het ruimen van Vogelgriepslachtoffers garant te staan. Het gaat dan om kosten voor beschermingsmiddelen voor de dierenhulpverlener, maar ook bijvoorbeeld dierenartskosten om dieren uit hun lijden te verlossen. 

Wij vinden het een belangrijke stap vooruit dat beide moties zijn goedgekeurd. Hiermee wordt de dierenhulpverlener die zo’n belangrijke rol speelt in de bestrijding van Vogelgriep serieus genomen en gecompenseerd voor het belangrijke werk wat ze doen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details