Platform over schenken, erven en nalaten
Maak kanker kansloos!

Maak kanker kansloos!

Kanker de wereld uit helpen. Dat is het doel van het Daniel den Hoed Fonds. De oproep van het fonds naar buiten toe is dan ook: ‘Maak kanker kansloos’.

Per jaar krijgen bijna 110.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dit aantal blijft de komende jaren stijgen, met name omdat onze samenleving steeds meer oudere mensen kent, maar ook omdat we niet meer overlijden aan andere ziektes en dus een grotere kans hebben op het ontwikkelen van kanker. Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker. In 1992 waren dit er nog 38.200. Percentueel is dit een beduidende verlaging van het aantal sterfgevallen. Een grote stap vooruit, maar het kan en het moet nog beter.

Daniel den Hoed

Het Daniel den Hoed Fonds steunt wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Door middel van onderzoek proberen we stappen te maken in (a) een eerdere diagnose, (b) een behandeling op maat voor elke patiënt met kanker en (c) een betere kwaliteit van leven. Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe, veelbelovende behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in hun laboratoria naar nieuwe kennis over kanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Kanker Instituut snel in de praktijk getoetst. Onze onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top.

Samen maken we kanker kansloos

We hebben al veel bereikt, maar er is nog aanzienlijk meer kennis nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen. Maar daar is geld voor nodig: voor meer onderzoek en voor geavanceerde apparatuur. Het Erasmus MC Kanker Instituut en zijn patiënten zijn voor dat geld mede afhankelijk van fondsenwerving, legaten, nalatenschappen en donaties van particulieren en bedrijven. Mogen wij ook op u rekenen? Onze dank is groot.

Erasmus MC Foundation

Het Daniel den Hoed Fonds is onderdeel van de Erasmus MC Foundation. De Erasmus MC Foundation is een erkend goed doel (ANBI status). Uw schenking, erfstelling of legaat is geheel belastingvrij.

Wilt u meer weten over hoe u kunt helpen? Neem geheel vrijblijvend contact op met drs. Margot Bleeker via [email protected] of +31 10 703 48 02.


Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed

Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

T +31 10 70 32 381
E [email protected]
W www.danieldenhoedfonds.nl

Bank NL49 INGB 0000 008 353

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details