Platform over schenken, erven en nalaten
Maaltijd voor een ander

Maaltijd voor een ander

We zijn er iedere dag mee bezig: wat eten we vandaag? Bij het overgrote deel van Nederland staat iedere avond een warme maaltijd op tafel. Maar hoe anders is dat voor mensen die al kwetsbaar waren en nu keihard getroffen zijn door de coronacrisis? Velen van hen zijn hun werk en inkomen kwijt en kunnen nergens anders terecht voor hulp.

Met de Rode Kruis Maaltijd voor een ander kun jij al voor € 2 een warme maaltijd doneren. Wij zetten je donatie om in een voedselpakket of boodschappenkaart. Samen met onze lokale partners reiken we die uit aan mensen in nood.

Zet jij ook een warme maaltijd op tafel bij een ander? Doneer op giro 7244 (IBAN NL19 INGB 0000 0072 44) of via onderstaande knop.

Hoe helpt het Rode Kruis?

Tijdens de coronacrisis levert het Rode Kruis voedselhulp. We werken hierbij samen met lokale organisaties die al mensen in nood helpen, maar onvoldoende middelen hebben. Zo hebben we de afgelopen maanden al 50.000 mensen geholpen. Dat deden we via voedselpakketten, maar steeds vaker ook via boodschappenkaarten waarmee mensen zelf boodschappen kunnen doen. Zij weten immers zelf het beste wat zij op dat moment nodig hebben. In de video vertellen Marieke van Schaik (directeur Nederlandse Rode Kruis) en Regina Mac-Nack (stichting Hoop voor Morgen) waarom deze voedselhulp zo belangrijk is.

Wie zijn die mensen in nood?

Door de coronacrisis zijn veel mensen plotseling extra kwetsbaar. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die vanwege verlies aan inkomen nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.

Onze voedselhulp is bedoeld voor mensen die niet bij andere instanties terecht kunnen, omdat ze bijvoorbeeld geen papieren hebben. Wanneer zij vermoedelijk wel in aanmerking komen voor structurele hulp, bijvoorbeeld bij de voedselbank of gemeenten, dan verwijzen we hen door.

Hoe kun jij helpen?

Met elkaar kunnen we kwetsbare mensen in Nederland van een maaltijd voorzien. Daarom zamelen we geld in voor voedselhulp. Op 12 oktober riepen wij Nederland op om voor € 2 een Maaltijd voor een ander te doneren, zodat wij in november en december 3.000 mensen per week van voedselhulp kunnen voorzien. De reactie van Nederland op deze oproep is hartverwarmend. Wij zijn dan ook heel blij dat we de doelstelling van 189.000 maaltijden in een paar dagen tijd hebben bereikt.

Maar: wij zetten onze actie door! Want we kunnen altijd meer mensen helpen én voor langere tijd. Jouw donatie helpt ons om onze voedselhulp uit te breiden.

Zet jij ook een warme maaltijd op tafel bij een ander? Doneer nu op giro 7244 (IBAN NL19 INGB 0000 0072 44) of via onderstaande knop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details