Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuws

Merel Heimens Visser nieuwe directeur-bestuurder Hersenstichting

Hersenstichting

4 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Merel Heimens Visser (48) start 7 maart als directeur-bestuurder bij de Hersenstichting. In deze rol gaat zij zich inzetten voor onze missie waarin we alles op alles zetten voor gezonde hersenen, om zoveel mogelijk levens te redden en te herstellen.

Heimens Visser adviseerde het afgelopen jaar maatschappelijke organisaties over het meten en vergroten van hun impact. Van 2012 tot 2018 was zij directeur-bestuurder bij Stichting Lezen & Schrijven. Onder haar leiding werd het thema laaggeletterdheid stevig op de maatschappelijke agenda gezet en leerden vele duizenden mensen alsnog lezen en schrijven. Daarvoor werkte ze als directeur bij de Kennisalliantie Zuid-Holland en bij Campus Den Haag van de Leidse universiteit. Ervaring bij het Rijk deed ze op als MT lid bij het Octrooicentrum van het Ministerie van Economische Zaken.

“Wij kijken uit naar de komst van Merel”, zegt Marlies de Ruyter de Wildt, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hersenstichting. “Samen met zorgprofessionals, onderzoekers, patiënten, donateurs en onze medewerkers groeit de impact die de Hersenstichting maakt. We willen ook de komende jaren een toonaangevende rol spelen en de urgentie is groot; 1 op de 4 mensen krijgt een hersenaandoening. Met Merel hebben wij de persoon gevonden die onze ambitieuze doelen verder kan realiseren. Samen gaan we voor een toekomst waarin hersenpatiënten worden erkend én herkend en waar minder sterfte en ziektelast is door hersenaandoeningen.”

“Hersenaandoeningen zijn en blijven de komende jaren het grootste gezondheidsprobleem in Nederland”, vult Heimens Visser aan. “Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, als patiënt of als naaste. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij de Hersenstichting en samen met alle medewerkers en partners te werken aan de belangrijkste missie van nu en straks: gezonde hersenen voor heel Nederland.” Merel Heimens Visser volgt de interim-directeur Sigrid Baas op die sinds april 2018 tijdelijk de leiding op zich heeft genomen.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details