Platform over schenken, erven en nalaten
Met deze aanvullingen wordt het asielverblijf nog beter

Met deze aanvullingen wordt het asielverblijf nog beter

Dierentehuis Louterbloemen is altijd bezig om het welzijn van de dieren in de opvang te verbeteren. Naast dat ze veel aandacht besteden aan de verzorging van de dieren, vinden ze het erg belangrijk dat het verblijf in het asiel zo prettig mogelijk is.

Dit doen ze door het natuurlijke gedrag te stimuleren met verschillende materialen. Hiervoor deden een aanvraag bij Stichting DierenLot. We hebben op een rijtje gezet wat de dierenhulporganisatie gekregen heeft en waarvoor het gebruikt wordt:

Grasbed voor konijnen

Er worden momenteel erg veel konijnen opgevangen bij Dierenasiel Louterbloemen. De periode dat de dieren in de opvang blijven, wordt hierdoor helaas ook langer. Een fijne schuilplaats, goed voer, verzorging en afleiding zijn dan essentieel voor het welzijn van de dieren. Ze hebben een aantal grasbedden aangeschaft waarin de konijnen en cavia’s kunnen rusten, maar tegelijkertijd ook aan kunnen knabbelen. Uiteindelijk kunnen ze de hele mand opeten!

Veldkruidenmix voor konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren hebben dagelijks hooi nodig zodat hun tanden en kiezen slijten en om hun voedsel te verteren. Een extra versnapering is de veldkuidenmix met o.a. gedroogde paardenbloem, weegbree en kamille. Naast het gewone hooi wat de dieren elke dag krijgen, zijn de kruiden een lekker extraatje! Een ware traktatie. De dieren zijn actief bezig met de kruiden zoeken die ze tussen het hooi moeten zoeken. In de natuur moeten dieren ook zoeken naar hun eten, natuurlijk gedrag wordt zo gestimuleerd.

Hoek speeltoestel schuilhuizen

Dit speel en schuilhuisje is ideaal voor knaagdieren. Een schuilhuisje geeft de dieren een geborgen gevoel en zij kunnen daar veilig rusten. Cavia’s zijn sociale dieren en kruipen vaak dicht tegen elkaar aan. Zij kunnen niet alleen in het huisje rusten, maar ook op het platte dak liggen om een beter uitzicht te hebben. Doordat het een hoekopstelling is neemt het huisje nauwelijks ruimte in en blijft de bewegingsruimte in het verblijf hetzelfde. Ook aan dit schuilhuisje mag geknabbeld worden en is dus goed voor de tanden.

Rustplanken

De volièrevogels die bij Louterbloemen opgevangen worden, mogen nadat zij uit quarantaine komen naar de volière waar zij met soortgenoten kunnen zijn. Om zoveel mogelijk aan het natuurlijke gedrag tegemoet te komen, worden rust, schuil en voerplekken op diverse manieren aangeboden en nu dus ook met rustplanken.

Trosgiersthanger

De vogels bij Louterbloemen krijgen vaak een lekkere snack zoals trosgierst. Het bevestigen van trosgiert in een verblijf is een uitdaging, vaak wordt de trosgierst tussen de tralies gefrommeld waardoor de vogels er niet echt aan kunnen hangen. Dit is jammer want het is een leuke bezigheid voor de vogels om de zaden eruit te pikken. Met de trosgiersthanger kan je de stengel overal in het verblijf hangen en kunnen de vogels beter bij deze snack.  

“We zijn DierenLot ontzettend dankbaar voor de bijdrage. Dankzij DierenLot hebben we de verblijven voor de dieren nog een stukje aangenamer kunnen maken. Namens alle asieldieren en hun verzorgsters daarom hartelijk dank!” Maar DierenLot had dit niet kunnen doen zonder de hulp van onze geweldige donateurs, giftgevers of loterijspelers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details