Platform over schenken, erven en nalaten
Michiel van Hattem, directeur vfonds, zet nieuwe stap in loopbaan.

Michiel van Hattem, directeur vfonds, zet nieuwe stap in loopbaan.

De directeur van het vfonds (Het Nationaal Fonds voor Vrede Vrijheid en Veteranenzorg) neemt na een intensieve periode van 3 jaar afscheid van het vfonds. Onder aansturing van Michiel van Hattem heeft het vfonds een belangrijke professionalisering doorgevoerd. Zowel op het gebied van de bedrijfsvoering als de realisatie van een noodzakelijk nieuw kantoor. Hij gaat zich verder richten op een nieuwe uitdaging rond verandermanagement, coaching en training.

Het Vredesbolwerk in Utrecht is het huis voor ontmoeting, ontwikkeling en innovatie rond vrede en vrijheid. Naast het vfonds zijn hier o.a. de Liberation Route Europe en ook de organisatie van ‘75 jaar Vrijheid’ en ‘Europe Remembers’ gevestigd dat vanuit Utrecht wordt gecoördineerd. Een grote verdienste van Michiel van Hattem. Naast de verhuizing en de bedrijfsvoering gaf Van Hattem samen met de collega- directeuren van Platform WO2 de aanzet van het indrukwekkende programma rond 75 jaar Vrijheid dat vanaf 31 augustus 2019 officieel start in Terneuzen. In Zeeland zullen in 2019 ook de opnames beginnen van de door het vfonds geïnitieerde film ‘De Slag om de Schelde’. Ook zijn er mede door zijn inzet samenwerkingsafspraken met het ministerie van VWS, provincies, verschillende gemeentes en organisaties gerealiseerd voor de herdenkingsjaren 2019 en 2020. Gelijktijdig start het vfonds met vele partners een proces om tot een nieuw beleidsplan vanaf 2020 te komen.

Van Hattem; “Bij de start van dat nieuwe beleidsproces heb ik nagedacht over mijn toekomst en besloten het vfonds na drie intensieve jaren te verlaten. Met trots kijk ik terug op de opening van het Vredesbolwerk en de kwaliteitsverbetering van de organisatie, het team en de ICT. Betreffende ‘75 jaar Vrijheid’ en ‘Europe Remembers’ zit de grootste klus als financier erop. Na de toekenningsfase gaan de projecten vanaf de zomer 2019 in de uitvoeringsfase. Van de start in Terneuzen tot en met de viering van 75 jaar Verenigde Naties in het najaar van 2020.”

De Raad van Bestuur heeft begrip voor de beslissing. Het vfonds kijkt met veel waardering terug op de jaren dat Michiel leiding gaf aan het vfonds. Zowel intern als extern. Robert Croll, voorzitter Raad van Bestuur: “We hebben veel gevraagd van Michiel. Het vfonds heeft onder leiding van Michiel een mooie stap in haar ontwikkeling gezet. We begrijpen ook dat hij nu verder gaat in organisatieontwikkeling. Met zijn brede ervaring is hij ‘van alle markten thuis’ en we wensen hem veel succes”. Het vfonds gaat snel op zoek naar een nieuwe directeur die de nieuwe beleidsperiode vanaf 2020 zal oppakken.

Komende zomer zal Michiel van Hattem worden uitgezwaaid tijdens een receptie op het Vredesbolwerk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details