Platform over schenken, erven en nalaten
Minister Hugo de Jonge en Bart Chabot trappen collecteweek Hersenstichting af

Minister Hugo de Jonge en Bart Chabot trappen collecteweek Hersenstichting af

Samen met Bart Chabot vraagt minister aandacht voor 3,8 miljoen Nederlandse hersenpatiënten

Vandaag geeft Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, samen met de Nederlandse dichter, schrijver en ambassadeur van de Hersenstichting Bart Chabot het startschot voor de collecteweek van de Hersenstichting. Ruim 18.000 collectanten zamelen de komende week geld in voor de 3,8 miljoen Nederlanders die lijden aan een hersenaandoening. Het geld wordt besteed aan hersenonderzoek, de ontwikkeling van de juiste patiëntenzorg en het geven van voorlichting.

“Bijna 4 miljoen Nederlanders kampen met een hersenaandoening”, zegt Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “En dat heeft niet alleen grote impact op het leven van deze mensen zelf, maar ook op dat van de mensen die om hen heen staan. Daarom is deze collecteweek zo’n goed initiatief.”

Impact van hersenaandoening
Bij hersenaandoeningen moet er onder andere gedacht worden aan dementie, depressie, migraine, beroerte, de ziekte van Parkinson en hersenletsel ten gevolge van een ongeluk. Voor de meeste hersenaandoeningen bestaan helaas nog geen behandelingen die de aandoening kunnen vertragen of stoppen. Hersenpatiënten moeten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hun aandoening. In het dagelijkse leven heeft de omgeving vaak onvoldoende kennis van en aandacht en begrip voor deze gevolgen. Het is voor mensen met een hersenaandoening daardoor moeilijk, in sommige gevallen zelfs onmogelijk, om volwaardig te participeren in de maatschappij.

“Hersenaandoeningen raken ons vroeg of laat allemaal”, zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting. “Daarom zetten we niet in op één ziekte, maar investeren we breed in grensverleggende oplossingen die alle hersenaandoeningen helpen voorkomen en genezen. Met het geld dat we ophalen laten we hersenonderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in om de patiëntenzorg te verbeteren”, aldus Beers.

De collecteweek
De collecteweek loopt van maandag 28 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019. Ruim 18.000 vrijwilligers lopen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. Geen collectant gezien? Giften kunnen ook overgemaakt worden op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag of via de online collectebus op www.hersenstichting.digicollect.nl.

Over de Hersenstichting
Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Deze aandoeningen hebben een enorme impact op de patiënt zelf én de omgeving. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. De Hersenstichting laat daarom onderzoek doen, stimuleert dat behandelingen bij de patiënt terechtkomen en geeft voorlichting. Meer informatie is te vinden op: www.hersenstichting.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details