Platform over schenken, erven en nalaten
Mission Possible wint goud in Scancoverytrial 2019

Mission Possible wint goud in Scancoverytrial 2019

Het team van Mission Possible heeft de 1e plaats behaald in de ScanCoveryTrial 2019. Dat is een autotocht kris kras door Scandinavië met wedstrijd element. In totaal deden 88 teams mee, verdeeld over een tour- en een expertklasse. In de expertklasse moeten snellere tijden worden gereden en worden navigatieproeven gedaan.

Het Mission Possible team bestond uit navigator Martin Boeije uit Waalwijk en chauffeur Henk Bolhuis uit Uithuizen. Beide zijn als donateur al jarenlang betrokken bij het werk van Mission Possible. Vanaf de eerste dag reed team Mission Possible in de top van het klassement.

“De tocht was een enorme uitdaging. We hebben in negen dagen tijd zo’n 7.000 km afgelegd. De eerste route was zo’n 2.000 km en duurde bijna 30 uur. Een groot gedeelte ging over binnenwegen door bossen met veel sneeuw. Sommige wegen waren spekglad.” verteld Henk Bolhuis, eigenaar van Hoveniersbedrijf de Wilde Appel. “Elke route is onderverdeeld in etappes die je in een bepaalde tijd, vooraf berekend door de organisatie, moet afleggen. Die tijd is niet bekend. Die moet je zelf berekenen met je navigatiesystemen. Rijd je te snel of te langzaam dan krijg je strafpunten. In deze route zaten ook een paar navigatieproeven. Je krijgt daarbij de opdracht om op een kaart een route uit te stippelen. Daarbij moet je altijd de kortste route kiezen maar sommige punten op de kaart mag je niet berijden. Langs de route zijn door de organisatie bordjes met letters geplaatst die je in de juiste volgorde moet noteren. Mis je een letter dan krijg je ook strafpunten. Het was een fantastische ervaring. We zijn op de Noordkaap geweest en hebben op krab gevist in een fjord bij Kirkenes. En we hebben ook nog het Noorderlicht gezien”.

De deelname aan de tocht had tot doel het werk van Mission Possible onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor het Babybox project. In het Babybox project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. Naast de Babybox krijgen de moeders ook voorlichting en medische zorg. Veel nadruk wordt gelegd op preventie.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible is blij met de actie van Henk en Martin. “Een 1e prijs is fantastisch maar het belangrijkste is dat we met deze actie het Babybox project goed op de kaart hebben kunnen zetten. Er is bijna € 5.000 gedoneerd en dat is allemaal voor Mission Possible. Daarmee kunnen wij 100 Babybox dozen aanschaffen en uitdelen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details