Platform over schenken, erven en nalaten
Moedermelk als middel tegen het coronavirus?

Moedermelk als middel tegen het coronavirus?

#duizenddonorengezocht

UPDATE!

Na onze oproep half augustus hebben duizenden moeders zich aangemeld om moedermelk te doneren voor dit belangrijke onderzoek vanuit het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC.
Vanaf nu zijn teams door heel Nederland onderweg om de moedermelk op te halen. Het ophalen en onderzoeken van de melk is kostbaar. Jouw hulp is daarom nog steeds heel waardevol.

Doneer hier en draag bij aan de strijd tegen het coronavirus. Veel dank!

COVID MILK

Uit onderzoek vanuit het Emma Kinderziekenhuis is gebleken dat er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in moedermelk van moeders die een corona-infectie hebben doorgemaakt. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat moedermelk mogelijk preventief ingezet kan worden tijdens een eventuele tweede golf van het coronavirus. Om dit zeker te weten is nu meer onderzoek nodig.

We zoeken daarom met spoed 1.000 vrouwen die 100 ml moedermelk willen doneren om te onderzoeken of moedermelk bruikbaar is als preventieve behandelmethode tegen het coronavirus.

Hoe kun jij helpen?

Zonder jouw hulp kunnen we niet verder met dit onderzoek. Je kunt op verschillende manieren helpen:

  1. Kolf 100 ml moedermelk voor de Nederlandse Moedermelkbank
  2. Organiseer zelf een actie om geld in te zamelen of doneer direct via deze website
  3. Deel dit bericht met jouw netwerk en vraag hen om dit ook te doen. Gebruik daarbij #doneerjemoedermelk en #duizenddonorengezocht.

1. Moedermelk doneren

Ben jij of ken jij iemand die momenteel borstvoeding geeft en 100 ml wil kolven voor de Moedermelkbank? We zoeken met name moeders die het coronavirus (mogelijk) hebben doorgemaakt, maar ook als dat niet zo is komen we graag met je in contact. Stuur ons een e-mail met daarin je naam, adres en telefoonnummer. De onderzoekers van het Emma Kinderziekenhuis nemen zo snel mogelijk contact op.

2. Kom in actie of doneer direct

Om dit onderzoek mogelijk te maken is veel geld nodig. Alle financiële donaties, klein of groot, zijn welkom om het onderzoek naar antistoffen in moedermelk voort te zetten. Organiseer zelf een actie om geld in te zamelen of doneer direct op deze website. Ben je op zoek naar inspiratie voor het organiseren van een eigen actie? Check onze instagram stories.

3. Sharing is caring!

Deel deze website met jouw netwerk, zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken om 1.000 donoren van moedermelk te vinden én het benodigde bedrag in te zamelen. Gebruik de hashtags #doneerjemelk en #duizenddonorengezocht.

Zie jij het al voor je? Een ijsje van moedermelk als middel tegen corona?

Wij wel! Moedermelk als preventieve behandelmethode tegen het coronavirus, bijvoorbeeld voor kwetsbare groepen in verzorgingstehuizen. Alleen met jouw hulp kunnen we het verschil maken.

Veel dank!

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis

Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC

#duizenddonorengezocht

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details