Platform over schenken, erven en nalaten
Na twee coronajaren weer naar Frankrijk: 5000 deelnemers jubileumeditie Alpe d’HuZes 2022
Foto: Henny van Ree

Na twee coronajaren weer naar Frankrijk: 5000 deelnemers jubileumeditie Alpe d’HuZes 2022

Het maximumaantal deelnemers van Alpe d’HuZes is bereikt! Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen 5000 deelnemers op 2 juni 2022 lopend of fietsend de Alpe d’Huez om geld op te halen voor kankeronderzoek. Na twee coronajaren vindt het evenement eindelijk weer in Frankrijk plaats.

“We zijn erg trots op het geduld van alle deelnemers”, zegt voorzitter Erik Jutstra. “Na twee jaar wachten mogen we nu echt naar Frankrijk. De ontlading aan de top zal daardoor des te groter zijn. Deze 15e editie wordt er één om nooit meer te vergeten.”

Koersweek

De koersdag op donderdag 2 juni 2022 is onderdeel van een hele koersweek, van zondag 29 mei tot en met vrijdag 3 juni. Deze week staat in het teken van saamhorigheid, emoties delen en herdenken. Dat maakt Alpe d’HuZes een unieke belevenis en veel meer dan enkel een fondsenwervend sportevenement. Inclusief supporters en vrijwilligers die Alpe d’HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse Alpe d’Huez.

Besteding donaties

KWF beheert de opbrengsten van Alpe d’HuZes in het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. De afgelopen 15 jaar is 183.619.942 euro opgehaald. 100 procent van de donaties wordt verantwoord besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek binnen verschillende thema’s. De opbrengsten van dit jaar gaan naar de thema’s Ambitie – het stimuleren van jonge onderzoekers, Hermannetjes – financiële ‘duwtjes in de rug’ en Nieuwe ontwikkelingen. 

Op maandag in de koersweek leggen we tijdens een speciale geldbestedingsavond uit wat er gebeurt met de donaties: hoe worden de opbrengsten van Alpe d’HuZes besteed. Ook wordt dan bekendgemaakt welke jonge onderzoeker de Bas Mulder Award krijgt, de stimuleringsprijs voor jong onderzoekstalent.

Indrukwekkende verhalen

Media zijn van harte uitgenodigd om in de aanloop naar en tijdens de week, de indrukwekkende verhalen op te tekenen van deelnemers, vrijwilligers en supporters. Deelnemers leveren een sportieve prestatie: 21 bochten, 14 km en 1.120 hoogtemeters. Maar belangrijker nog is dat iedere deelnemer een eigen motivatie heeft om mee te doen en niet op te geven. De saamhorigheid tijdens Alpe d’HuZes is groot. Niet voor niets noemen sommigen Alpe d’HuZes een ‘life changing experience’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details