Platform over schenken, erven en nalaten
Gezondheid

Nationaal MS Fonds en MS-Anders samen verder

naamloos-2-kopieren-3

24 juni 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

We bundelen per 1 augustus 2020 onze kracht met MS-Anders. Samen gaan we verder onder de naam Nationaal MS Fonds. Als één organisatie kunnen we de strijd tegen MS nog efficiënter en effectiever aangaan. Ook kunnen we samen nog meer betekenen voor mensen met MS.

MS is nog steeds de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Door de jaren heen zijn er diverse onderzoeken naar MS gedaan, maar er is nog altijd geen oplossing voor de ziekte. Door de handen ineen te slaan, hopen we nóg meer te kunnen bereiken voor mensen met MS. ‘De laatste jaren is er veel kennis vergaard over de oorzaak en behandeling van MS. Maar ondanks geboekte successen zijn we er nog niet en moeten we nú doorpakken. Als één organisatie staan we sterker en kunnen we de strijd tegen MS nog efficiënter en effectiever aangaan’, licht Rianne Wisgerhof, directeur-bestuurder van het Nationaal MS Fonds, toe.

Twee organisaties, één droom

MS-Anders heeft dezelfde droom als wij: een wereld zonder MS. We zetten ons allebei in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Dat doen we door voorlichting en praktische hulp te bieden aan mensen met MS en hun gezinsleden. Wij maken daarnaast ook wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van leven voor mensen met MS en genetische factoren bij MS mogelijk. We hebben niet alleen veel gemeen met MS-Anders, maar vullen elkaar ook aan.

Samen sterker tegen MS

Samen met MS-Anders staan we sterker tegen MS en kunnen we meer vernieuwende projecten op het gebied van onderzoek, coaching en voorlichting mogelijk maken. Zo kunnen we méér doen voor mensen met MS. Naast onze vertrouwde activiteiten, zoals het Can Do Behandelprogramma en de zeilactiviteiten, bieden we – zodra de coronamaatregelen dit toelaten – ook andere activiteiten aan zoals de MS-Kinderkampenhet voedingsprogramma ‘Anders Eten bij MS’de blaastraining en de EFT-workshop. Daarnaast hopen we wetenschappelijk onderzoek naar de lange termijn effecten van het voedingsprogramma te gaan doen.

Vragen?

Heb je vragen over onze krachtenbundeling met MS-Anders? Neem dan contact met ons op. Stuur een mail of bel: (010) 591 98 39.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details