Platform over schenken, erven en nalaten
NDZ: veelzijdige dierbeschermende organisatie met een rijk verleden

NDZ: veelzijdige dierbeschermende organisatie met een rijk verleden

Een moderne dierbeschermende organisatie met een rijke historie, waar het dierwelzijn hoog in het vaandel staat. Dát is Stichting Nationale ­Dierenzorg in Wassenaar. In 1926 opgericht door hofdames van ­Koningin Wilhelmina, die in het centrum van Den Haag een asiel begonnen. Later verhuisde Dierenzorg naar Wassenaar.

Marc van Dijk, directeur bij Stichting Nationale Dierenzorg, vertelt dat de stichting inmiddels fors is uitgebreid. “Voor onze asieldieren zoeken we nieuwe baasjes, met ons pension bieden we opvang voor honden en katten tijdens vakanties en er is een hondencrèche. Sinds de jaren ca 1960 is daar een dierenambulancedienst voor de regio aan toegevoegd. Maar het meest bijzondere is toch wel onze Seniorenclub.”

Rustige oude dag

“De Seniorenclub is het eerste bejaardentehuis voor honden en katten in Nederland en daar zijn we trots op! Wanneer iemand niet meer in staat is om voor een bejaard dier te zorgen, dan nemen wij deze zorg over. Dat geldt voor huisdieren uit héél Nederland. Zo beleven honden en katten een rustige oude dag in een omgeving die speciaal voor dit doel is opgezet. We zijn volop bezig met het nieuwbouwplan voor de Seniorenclub.”

Tijdig nadenken over de zorg voor uw huisdier

Van Dijk merkt dat er nog te weinig mensen zijn die zichzelf de vraag stellen wat er met hun huisdier gebeurt als ze er zelf niet meer voor kunnen zorgen. “Het is verstandig hier tijdig over na te denken en zaken te regelen. In een testament kan vastgelegd worden dat Dierenzorg de zorg voor de huisdieren overneemt. Het is vaak een hele geruststelling als je weet dat je huisdier in goede handen is.”

Nalaten of doneren

Bij de notaris kun je ook aangegeven dat je een deel van je vermogen wilt nalaten of doneren aan een goed doel zoals Dierenzorg. “Wij hebben een ANBI-status en zijn vrijgesteld van het betalen van erfbelasting. Het volledige bedrag dat aan ons wordt nagelaten, komt dus ten goede aan de dieren. Dierenzorg ontvangt geen overheidssteun en is voor haar asiel en de Seniorenclub (Adoptiefonds) volledig afhankelijk van donaties en sponsoren.”

Stichting Dierenzorg Wassenaar met de nieuwbouwplannen voor de Seniorenclub. Hoe meer donateurs er zijn, hoe meer dieren er geholpen kunnen worden.

 

Dierenwelzijn en mensenwelzijn

“Naast de opvang geven we ook educatie op het gebied van dierenwelzijn. We ontvangen klassen of bezoeken scholen om kinderen bij te brengen hoe ze goed voor dieren kunnen zorgen. Ook bezoeken we bejaardenhuizen of komen de bewoners naar ons.” Van Dijk besluit: “Contact met dieren is enorm goed voor mens én dier!”

Draagt u Stichting Nationale Dierenzorg een warm hart toe en wilt u doneren? Dat kan! U kunt het door u gewenste bedrag overmaken op rekeningnummer NL22 INGB 0005 1368 41. Dank u wel!


Stichting Nationale Dierenzorg

Zijdeweg 56

2245 BZ Wassenaar

T 070 517 9852

[email protected]

W www.ndz.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details