Platform over schenken, erven en nalaten
Goede Doelen

Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor later

Doneren-en-Nalaten-Jos-en-Helma-Molthoff
Jos en Helma Molthoff.

Tekst | Karin Smits

Beeld | Frank Ruiter

13 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Toen er in de directe omgeving van Jos en Helma iemand overleed, realiseerden ze zich dat zij zelf de regie over hun nalatenschap wilden hebben. Zeker ook omdat zij zelf geen kinderen hebben… 

In 1982 werd bij Helma de diagnose MS vastgesteld. Lang hoefden ze daarom niet te overleggen; direct was helder dat hun nalatenschap naar een MS-gerelateerd doel zou gaan, namelijk Stichting MS Research. Jos vertelt: “Het is ons helemaal duidelijk waar deze Stichting voor staat. En om die reden was de keuze snel gemaakt. Onderzoek is namelijk enorm belangrijk om uiteindelijk tot de oplossing voor MS te komen. Wij hebben zelf bewust geen keuze gemaakt voor een bepaald MS-onderzoek, omdat wij hier te weinig verstand van hebben. De keuze laten wij daarom met een gerust hart over aan Stichting MS Research. Wij hebben het absolute vertrouwen dat zij met de besteding van de gelden zeer verstandig omgaan. Uiteindelijk moeten de onderzoeksresultaten leiden tot de oplossing van deze ziekte, waar ik overigens geen jaartal aan vasthang, omdat MS helaas zo ontzettend complex is.”

De familie Molthoff is al jaren vaste donateur van de Stichting. “Er ligt hier al een aardig stapeltje lijfrente-schenkingen. Het klinkt als een cliché, maar hoe meer geld voor onderzoek beschikbaar komt, hoe meer kansen er zijn dat de oorzaak van MS gevonden kan worden.”

Op de vraag of Jos en Helma nog iets aan de lezers willen meegeven, antwoordt Jos: “Als je in de omstandigheid bent nu iets te regelen, doe het dan voordat het te laat is. Nu kun je het allemaal nog zelf bepalen. Doe je dat niet, dan zullen je uiteindelijke erfgenamen wellicht een ander bestedingsdoel van je nalatenschap kiezen. Kortom, regel je zaken, voordat het te laat is.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details