Platform over schenken, erven en nalaten
Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor later
Jos en Helma Molthoff.

Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor later

Toen er in de directe omgeving van Jos en Helma iemand overleed, realiseerden ze zich dat zij zelf de regie over hun nalatenschap wilden hebben. Zeker ook omdat zij zelf geen kinderen hebben… 

In 1982 werd bij Helma de diagnose MS vastgesteld. Lang hoefden ze daarom niet te overleggen; direct was helder dat hun nalatenschap naar een MS-gerelateerd doel zou gaan, namelijk Stichting MS Research. Jos vertelt: “Het is ons helemaal duidelijk waar deze Stichting voor staat. En om die reden was de keuze snel gemaakt. Onderzoek is namelijk enorm belangrijk om uiteindelijk tot de oplossing voor MS te komen. Wij hebben zelf bewust geen keuze gemaakt voor een bepaald MS-onderzoek, omdat wij hier te weinig verstand van hebben. De keuze laten wij daarom met een gerust hart over aan Stichting MS Research. Wij hebben het absolute vertrouwen dat zij met de besteding van de gelden zeer verstandig omgaan. Uiteindelijk moeten de onderzoeksresultaten leiden tot de oplossing van deze ziekte, waar ik overigens geen jaartal aan vasthang, omdat MS helaas zo ontzettend complex is.”

De familie Molthoff is al jaren vaste donateur van de Stichting. “Er ligt hier al een aardig stapeltje lijfrente-schenkingen. Het klinkt als een cliché, maar hoe meer geld voor onderzoek beschikbaar komt, hoe meer kansen er zijn dat de oorzaak van MS gevonden kan worden.”

Op de vraag of Jos en Helma nog iets aan de lezers willen meegeven, antwoordt Jos: “Als je in de omstandigheid bent nu iets te regelen, doe het dan voordat het te laat is. Nu kun je het allemaal nog zelf bepalen. Doe je dat niet, dan zullen je uiteindelijke erfgenamen wellicht een ander bestedingsdoel van je nalatenschap kiezen. Kortom, regel je zaken, voordat het te laat is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details