Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuwe campagne toont impact diabetes

Nieuwe campagne toont impact diabetes

Al 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes, en naar verwachting groeit dit aantal tot bijna 1,5 miljoen in 2040. Diabetes beperkt de vrijheid en gezondheid van mensen met diabetes, maar ook van familie en vrienden.

Impact van diabetes

Algemeen directeur Etelka Ubbens van het Diabetes Fonds over de nieuwe campagne: ‘Iedereen kan diabetes krijgen ongeacht leeftijd, leefstijl of achtergrond. Diabetes heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven. Of het nu gaat om type 1 of type 2, er is altijd een verhoogd risico op ernstige complicaties zoals hart- en vaatziekten. Diabetes raakt het leven van ruim een miljoen mensen met diabetes en hun families. Met deze campagne willen we de ziekte zichtbaarder maken.’

Persoonlijke verhalen

De hoofdrolspelers in de campagne zijn Nika, Wendy, Nadia, Hans, Jan Willem, Joelle en Babette en hun familieleden. Ze laten zien hoe diabetes hun dagelijkse bezigheden beïnvloedt. Ze vertellen bijvoorbeeld over wat ze doen om hun bloedsuikerwaardes onder controle te houden en over de complicaties die diabetes heeft veroorzaakt. De campagne om diabetes zichtbaarder te maken, loopt tot eind 2021 via commercials, korte filmpjes en persoonlijke verhalen op verschillende (online) platformen.

‘Diabetes’ op Museumplein

De campagne gaat vandaag symbolisch van start op het Museumplein in Amsterdam. De grote letters D I A B E T E S staan op dezelfde plek als waar I-AMSTERDAM vroeger stond. Anders dan de letters I-AMSTERDAM, is diabetes onuitwisbaar. De letters D I A B E T E S op het Museumplein staan daarom symbool voor de enorme impact die diabetes heeft op het leven van mensen met diabetes.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand steun je betere behandeling en genezing van diabetes.

Kijk voor meer informatie over deze campagne op: https://www.diabetesfonds.nl/help-mee/vrij-van-diabetes-v

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details