Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuwe editie Streekpad Nijmegen

Nieuwe editie Streekpad Nijmegen

De vraag naar routebeschrijvingen in boekvorm is nog steeds groot. Als het einde van de voorraad in zicht is, krijgt Johan de Jong, padcoördinator van Streekpad Nijmegen, samen met de werkgroep de mogelijkheid om in deze 4e druk een drietal belangrijke wijzigingen door te voeren. De 117 km lange rondwandeling is nog steeds populair.

Verdwalen

Zo kwamen er veel opmerkingen binnen van wandelaars die op de Mookerheide ‘verdwaalden’ doordat het Streekpad en het Maas-Niederrheinpad elkaar meerdere keren kruisten. Als oplossing is er voor gekozen om de paden een eindje samen op te laten lopen. De route krijgt daarmee een historisch tintje door te lopen over de Mooker Schans en de Heumens Schans, bijzondere verdedigingswerken uit een ver verleden.

Natuurontwikkeling

Om de veranderingen van het klimaat het hoofd te kunnen bieden, heeft Rijkswaterstaat een nevengeul in de Waal bij Druten gegraven waardoor bij hoogwater de uiterwaarden kunnen vollopen. Gelukkig is door actieve bewoners van Druten en omgeving gepleit voor een brug over deze nevengeul waardoor er weer een doorgaande wandelroute is ontstaan. Het gebied is vrij toegankelijk, een struingebied, je mag overal lopen.

Ontwikkelingen Stadswaard Nijmegen

De brug naar het gebied De Stadswaard aan de oostkant van Nijmegen bood de mogelijkheid om de route vanuit Nijmegen zo snel mogelijk naar onverharde paden te leiden. Maar de afgelopen jaren blijkt De Stadswaard belangrijk voor het vertier van de Nijmeegse bevolking. In deze uiterwaarden grazen Konik-paarden van Staatsbosbeheer. De paarden raakten gewend aan de mensen (en het eten dat werd meegebracht) waardoor ze naar de mensen toe kwamen om te foerageren en een bedreiging werden. Staatsbosbeheer heeft daarom een afrastering aangebracht en de route loopt nu vlak langs deze afrastering. Het gebied blijft via poortjes toch vrij toegankelijk.

De nieuwe gids is begin mei verkrijgbaar, via de webwinkel van Wandelnet en ook in de gespecialiseerde boekhandel.

Meer weten over het Streekpad Nijmegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details