Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuwe kas met waterbassins voor Stg. Carnivora, natuurvijver laat nog even op zich wachten

Nieuwe kas met waterbassins voor Stg. Carnivora, natuurvijver laat nog even op zich wachten

De schildpadden moeten de rest van hun leven in de opvang blijven en dat moet natuurlijk zo prettig mogelijk.

De dieren zijn erg gevoelig voor kou en hebben dan ook goede huisvesting nodig. Daarvoor vroeg Yvonne van Stichting Carnivora dan ook een Maarten Stoopendaal Droomcheque aan en die heeft DierenLot vorig jaar gegeven.

Werkzaamheden

,,Vanuit Stichting DierenLot ontvingen wij een droomcheque van € 42.000,- voor het plaatsen van een kas met waterbassins voor lettersierschildpadden, het uitgraven van een grote natuurvijver en een hoognodige upgrade m.b.t. stroom en de meterkast om al deze nieuwe verblijven te kunnen voorzien van het benodigde materiaal zoals filters, pompen, verwarmingselementen etc.”

Kas en waterbassin

Inmiddels is de kas volledig gerealiseerd en wonen er in de waterbassins zo’n honderd lettersierschildpadden, allen afkomstig van mensen die er niet meer voor wilde of konden zorgen. De dieren zitten nu lekker warm en kunnen zelfs overwinteren in de bassins.

Vertraging

Helaas heeft de opvang nog geen start kunnen maken met het uitgraven van de natuurvijver en het aanpassen van de stroom. Met name de stroom is erg belangrijk om voor de winter te realiseren.

Door het hoge stroomverbruik slaan de stoppen regelmatig door met als gevolg dat de koudbloedige dieren te lang zonder stroom (en dus warmte) komen te zitten en hierdoor ziek worden of zelfs komen te overlijden. Maar de opvang zet alles op alles om het op tijd af te krijgen.

“Wij zijn ontzettend blij en dankbaar met de steun van Stichting DierenLot, want zonder hun hulp hadden wij dit niet kunnen realiseren, zeker niet op zo’n kort termijn.” Maar DierenLot had niet kunnen helpen zonder de hulp van onze geweldige donateurs, giftgevers en loterijspelers. Heel hartelijk dank daarvoor!!

Dieren niet in de kou

“Als opvangcentrum voor herpeten merken wij helaas dat niet alle fondsen staan te springen om ons een helpende hand te reiken. Maar gelukkig kunnen wij altijd op Stichting DierenLot rekenen, wij weten dat zij onze dieren niet in de kou laten staan!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details