Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuwe konijnenrennen voor Dierentehuis Louterbloemen

Nieuwe konijnenrennen voor Dierentehuis Louterbloemen

Quarantaineruimte

Tijdens de quarantaineperiode verblijven de konijnen in een konijnenflat die Louterbloemen al eerder van Stichting DierenLot heeft ontvangen. Na deze quarantaineperiode gaan de dieren door naar een gedeelte waar zij wachten op een nieuw baasje.

Louterbloemen wilde deze verblijven graag voorzien van een ren zodat de konijnen lekker kunnen rondhuppelen en spelen.

Hulp

Gelukkig kon DierenLot helpen met deze rennen en hebben zij nu een fijn verblijf. De rennen bieden veel ruimte aan de konijnen en cavia’s. In de ren komt een schuilkratje te staan waar de dieren zich kunnen terugtrekken, schuilen of om op te springen.

Prooidieren

Konijnen en cavia’s zijn prooidieren, daardoor zijn schuilmogelijkheden onmisbaar om natuurlijk gedrag te kunnen vertonen. Ook biedt de ren de mogelijkheid om wilgentakken in te leggen en andere verrijkingsmaterialen zoals een bak met gras of zand om in te graven. Hierdoor kan het konijn het natuurlijke gedrag uitoefenen.

Groepsdieren

De vijf rennen zijn 1.40 m hoog en de zijkanten zijn deels dichtgemaakt zodat rivalen ook naast elkaar geplaatst kunnen worden. Het beleid van Louterbloemen is om het konijn altijd samen met een soortgenoot te plaatsen.

In de ren kunnen de dieren door het gaas alvast met elkaar kennis maken en als het klikt kunnen ze samen in de ren gehuisvest worden. Ook zijn de rennen geschikt om cavia’s in te huisvesten.

Bedankt

,,Mede dankzij de hulp van Stichting DierenLot is het dierenwelzijn weer een stukje verbeterd. Namens alle asieldieren en hun verzorgsters daarom hartelijk dank!” Maar wij hadden dit natuurlijk niet kunnen doen zonder de hulp van onze donateurs, giftgevers en loterijspelers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details