Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuwe kooien voor de egels van Wildopvang Zuid-Holland

Nieuwe kooien voor de egels van Wildopvang Zuid-Holland

Wildopvang Zuid-Holland krijgt ieder jaar meer egels binnen en in de drukke periodes waren er zelfs zoveel egels dat het zoeken was naar plekje waar de egels konden verblijven. De egels werden ondergebracht op elk mogelijk plekje. Zo verbleven ze tussen de vogels, hazen en konijnen.

Voor het drukke egelseizoen was het noodzakelijk dat er een nieuwe ruimte gezocht werd waar de egels konden verblijven. Daarnaast waren de verblijven van de egels inmiddels al 30 jaar oud en nodig aan vervanging toe. Deze waren niet meer goed schoon te maken en begonnen onveilig te worden.

Daarom deed de opvang een aanvraag bij DierenLot voor ondersteuning voor nieuwe kooien en uiteraard ging de stichting akkoord.

Oplossing

De wildopvang kon tijdelijk gebruik maken van een ruimte om de egels op te vangen. Ze wilden dus kooien die ze daarna weer mee konden nemen naar een andere ruimte. Ze hebben daarom een egelflat aangeschaft waar 9 egels in kunnen. Daarnaast hebben ze nieuwe kooien voor moederegel en jonkies gekocht.

Vrijwilligers

Ook hebben ze grote stellingen neergezet en met daarin plastic bakken. Deze bakken zijn hoog waardoor de egels niet kunnen ontsnappen. Ze zijn daarbij zeer makkelijk schoon te maken en in richten en dit maakte het werk weer makkelijker voor de vrijwilligers.

,,We zijn DierenLot intens dankbaar voor de ondersteuning. De 30 jaar oude kooien van de egels waren zó hard aan vervanging toe maar konden we niet eerder vervangen door geldgebrek. Toen deze kooien werden afgevoerd naar de stort hebben we een vreugdedansje gedaan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details