Platform over schenken, erven en nalaten
Nog steeds ‘corona’, maar hierbij toch weer nieuws over het asiel van je adoptie-op-afstand-hondjes.

Nog steeds ‘corona’, maar hierbij toch weer nieuws over het asiel van je adoptie-op-afstand-hondjes.

In deze nieuwsbrief brengen wij jullie graag op de hoogte van wat structurele verbeteringen in het asiel voor het welzijn van de honden.

We bezochten ook kort het puppy asiel waar Milena in het kleine huisje woont en Zoran zijn intrek nam in zijn gerenoveerde wooncontainer. Er werd weer hooi en hout gebracht, maar er werden ook weer gedumpte pupjes en zieke, miserabele zwerfhonden gevonden.

Ook zij kregen de nodige zorgen en opvang. Andere honden uit het asiel vonden dan weer een warm thuis, meer daarover in onze volgende nieuwsbrief.

De hulp die we samen met Sasha en zijn team bieden, is slechts mogelijk dankzij jullie, lieve mensen: jullie maken écht een immens verschil zoals je kan zien in deze nieuwsbrief.

Team Dog Happiness België vzw – i.s.m. Stichting Dierennood

Een blitsbezoek

Heel even was er een adempauze tussen de Corona-golven in. Hét moment om toch naar Servië te reizen voor een kort bezoek.

Heel snel werd alles voorbereid, grensovergangen gecheckt, auto ingeladen. Na een helse rit van 2.000 km in bar slecht weer, stonden we aan Sasha’s grote asiel.

Door het slechte weer konden we de auto niet uitladen, het grote asiel was één en al modder. Het duurde géén 2 minuten of we zaten zelf ook compleet onder de modder.

Daar groeide dus instant het idee dat er meer beschutting nodig was, beschutting tegen regen en sneeuw. We hebben er de hele dag hard gewerkt, meet en greet met honden, vergaderd in de container (kloppend hart van het asiel), modderknuffelen…. ’s avonds vuil en moe naar het hotel. (lees verder onder de foto’s).

’s Anderendaags brachten we een bezoek aan de puppy area. Gelukkig was het weer omgeslagen en hadden we zowaar wat zon.

De auto, tot de nok toe gevuld met goederen -waaronder behoorlijk wat medische producten-, kon uitgeladen worden.

Ondanks de tijdsdruk was er wat tijd voor een knuffel, een aai over de bol van de honden, maar ook daar opnieuw behoorlijk wat papierwerk en was de ons toegemeten tijd véél te kort.

Hieronder enkele fotootjes van de knuffelmomentjes met de honden en het uitladen van de auto. (lees verder onder de foto’s).

Echter, om – zoals voorgeschreven – binnen de 48 uur Servië weer te hebben verlaten (rode zone), moesten we die namiddag al terug vertrekken, weliswaar met 5 adoptiehondjes in de auto: Hanna, Visnja, Crvenko, Rushka en Beka (hondjes die al meer dan 6 jaar in de shelter zaten) werden uit de modder gevist op weg naar een betere toekomst.

Na nog een korte maaltijd werden we rond 18.00 uur uitgezwaaid. Na een nachtje doorrijden kwamen we in de ochtend aan in een schattig klein asieltje in Duitsland. Daar werden de 5 hondjes liefdevol voor die ene nacht opgevangen (intussen hebben ze alle 5 een warme mand).

We gunden onszelf een stevig ontbijt en waren rond 18u terug veilig thuis. Van een blitsbezoek gesproken!

HOOI EN HOUT

Regelmatig moet er zowel voor de houtkachel voor het koken, als voor de nachtverblijven van de dieren, weer nieuw hout en hooi geleverd worden.

Mede dankzij jullie maandelijkse bijdragen en warme steun 🙏 💗 werden 300 balen hooi en 30m3 hout aangekocht 🔥

Het is hard labeur voor de werkers, maar al dat nieuwe hooi is voor de honden altijd dolle pret, tijdelijk een immense speel- en snuffeltuin 🐶🐶🐶

HOUT OM HET VOER TE KOKEN

Natuurlijk is het met 800 honden ondoenlijk en te kostbaar om daar gewoon vlees van de slager voor te gaan gebruiken.

Sasha bespaart veel geld uit, door vleesafval op te kopen. Maar dat moet uiteraard wel goed doorgekookt worden. Samen met oud brood, restaurantsrestjes (helaas al een tijd minder goed te verkrijgen…) en wat andere restanten, wordt dat dan in grote ketels op hout net zo lang verwarmd, tot er geen kwade bacteriën meer in blijven zitten.

Maar daarnaast vonden we het toch raadzaam om ook een stevige voorraad brokken aan te leggen. Als noodvoer in noodgevallen (auto’s in panne, hevige sneeuwval, …), maar het is ook een welkome afwisseling in het dagelijkse menu van vlees- met broodafval 😋

We deden een oproep voor 5 ton brokken en ja hoor, jullie respons was hartverwarmend ❣

HOOG EN DROOG

Tijdens het blitsbezoek zagen we welke zware impact guur, koud en nat weer op de honden en de werkers had.

Zo kwam beschutting voor de honden hoog op onze agenda te staan. Er werd gebrainstormd, gesnuffeld op internet, prijzen aangevraagd en vergeleken, transport berekend… àlles passeerde de revue: van aanbouwafdak over zware dekzeilen en stockage-tenten, naar tunneltenten en tuinserres… uiteraard wind-, regen-, en sneeuwbestendig.

Uiteindelijk bleek een constructie ter plaatse de goedkoopste en stevigste oplossing.

Met de rest van het spaarpotje bouwkamp en de hulp van 2 grote hondenliefhebbers werden er 3 constructies gebouwd in het grote asiel.

Zo kunnen de honden én de werkers schuilen tegen regen en wind, zitten ze lekker hoog en droog. En in een hete zomer is het er heerlijk koel.

Alweer een hele stap vooruit in het welzijn van de honden ter plaatse.

💤 🐶 💤 Warme slaaphokken 💤 🐶 💤 een weergaloos succes !

Vele honden in het grote asiel worden een dagje ouder 😔

Grijze snoetjes, wat stijver en strammer, gevoeliger voor vocht en koude.

In het grote gebouw sliepen alle honden in een mandje met stro, maar het gebouw is hoog en onverwarmd, zodoende gaat de eigen lichaamswarmte van de hondjes verloren en hebben ze het lastig om zichzelf – vooral in de winter – warm te houden, ondanks het hooi. 

Daarom lanceerden we een actie om alvast voor de 90 oude honden een slaaphokje te voorzien: 90 hokjes dat moest haalbaar zijn. T

Toen verscheen er een goede fee ten tonele, een gulle weldoener die het opgehaalde bedrag zou willen verdubbelen ✨

Daardoor werd de actie een méga-succes: het atelier draaide overuren en inmiddels kunnen niet alleen de 90 oude hondjes, maar ook flink wat jongere vriendjes en vriendinnen binnenin mooie hokjes  wegdromen in een heel warm nestje vol hooi 💤 🐶 💤 

ZORAN EN MILENA IN HET PUPPY-ASIEL

In onze vorige nieuwsbrief vertelden we hoe de wooncontainer in het puppy asiel volledig gerenoveerd werd voor Zoran. De oudere man die al jaren een flink aantal oude hondjes van Sasha’s asiel verzorgt.

Toch had Zoran het wat moeilijk met de verhuizing. Vele, vele jaren lang had hij gewoond in zijn barakken, zijn eigen gecreëerde bouwsel. Het was zijn paleisje dat hij deelde met zijn oude hondjes.

Echter hij kon daar niet blijven vanwege de vele burenklachten en politiebezoeken. Dus kon Sasha hem overhalen om zijn intrek te nemen in een oude maar zeker nog bruikbare wooncontainer die op het eigen terrein van de shelter was gezet, samen – natuurlijk – met zijn oude hondjes.

Voor de hondjes maakte het niet zoveel uit want het belangrijkste was toch dat ze samen met hun vertrouwde oude Zoran konden blijven. En nu hadden ze ook nog veel andere speelkameraadjes…. 

Zoran woont nu dus op hetzelfde terrein als Milena, die een kleine 2 jaar geleden – ook nét op tijd na burenklachten en op politiebevel  ook kon verhuizen naar het kleine huisje in het puppy asiel.

Beiden hebben ze het absolute minimum aan ruimte en comfort, geen centrale verwarming, geen stromend water, geen badkamer, … We kunnen het ons amper voorstellen, toch?

Maar beiden zijn ze gewoonweg tevreden, content met het weinige dat ze hebben: ze leven mét en vóór de honden, dat is wat voor hen telt, dat is wat hen gelukkig maakt 💖💖💖

LOVE IS IN THE AIR

Ondanks alle moeite die Sasha en zijn team doen om zo goed en kwaad als het mogelijk is, voor alle 800 honden te zorgen, willen wij hem altijd blijven ondersteunen met gelabelde donaties die alleen voor sterilisaties bedoeld zijn. 

Zowel van hun eigen dieren, die vaak ongesteriliseerd het asiel binnen komen, maar liefst ook nog een flink aantal zwerfdieren van buiten het asiel.

Vorig jaar sloten we af op 350 gesteriliseerde teefjes. Gerekend aan 2 nesten per jaar en gemiddeld 6 pupjes per worp zijn dat 4.200 ongeboren pupjes!

Sterilisatie is dan ook het énige structureel afdoende middel tegen dierenleed, tegen de geboorte van immens veel ongewenste pups. Dus dat gaat het hele jaar door.

Wil je meehelpen?
Sterilisatie (teefjes) kost 30 euro en een castratie (reutjes) kost 20 euro.
IBAN: BE22 0018 1853 1647 (BIC: GEBABEBB)

PayPal : info@dog-happiness.be met aub vermelding “sterilisaties” of natuurlijk gewoon via Stichting Dierennood zelf.

DANK VOOR JULLIE STEUN!

Dat was het weer voor deze keer.

Je ziet dat er heel wat omgaat in dit zeer grote asiel, waar je een of meerdere honden op afstand hebt geadopteerd.

De onvermoeibare Sasha werkt dag en nacht samen met zijn geweldige vrijwilligers, om het leven van al die arme drommels een beetje fijner te maken. Hoe moeilijk dat vaak ook is….

Maar jullie zeer gewaardeerde bijdragen zijn zowel financieel als moreel héél belangrijk voor hen. Daarvoor ook nu weer onze hartelijke dank!

Graag tot de volgende keer!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details