Platform over schenken, erven en nalaten
Noodfonds voor DierenZorg Eemland door enorme toestroom katten

Noodfonds voor DierenZorg Eemland door enorme toestroom katten

De dierenambulances van Soest en Nijkerk hebben in totaal 49 katten en 3 honden opgehaald bij een vakantiewoning in Spakenburg. Door een ziekenhuis opname was de bewoonster niet meer in staat de dieren te verzorgen. De dierenambulances reden af en aan om de dieren naar de opvang in Soest te brengen en na te laten kijken door de dierenarts. 

De invasie van meer dan 50 dieren brengt voor de stichting onvoorziene hoge kosten met zich mee die niet verhaald kunnen worden op de vroegere eigenares. Deze heeft namelijk afstand gedaan van de dieren.

De eerste controle door de dierenarts, de inentingen, het chippen, het castreren en steriliseren, de quarantaine en ook het behandelen van de besmettelijke darminfectie waarvoor een lange behandeling noodzakelijk is. Een flinke aanslag op het budget van de stichting.

Actie

Om de 52 dieren zo goed mogelijk te verzorgen en de kosten van de dierenarts te verzachten is de stichting onlangs een hulpactie gestart. Dankzij donateurs en giftgevers is er flink wat geld opgehaald. Maar ook de onverwacht hoge verblijfskosten doen een flinke aanslag op het budget. Immers de grote toestroom van deze dieren doen de doorlooptijd binnen de opvang flink toenemen.

Noodfonds

Gelukkig kan de Stichting Dierenzorg Eemland dankzij DierenLot een beroep doen op het DierenLot Noodfonds. Dit fonds stelt hen in staat de extra kosten b.v. op het gebied van extra voer en verzorging door de grote toestroom van de katten en honden enigszins te verzachten.

Zonder donateurs hadden wij Stichting Dierenzorg Eemland niet kunnen helpen. Namens alle honden en katten ontzettend bedankt!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details