Platform over schenken, erven en nalaten
NSGK Samen naar School genomineerd voor Impact Challenge Award

NSGK Samen naar School genomineerd voor Impact Challenge Award

Hoe kunnen we de bijdrages van onze donateurs en vrijwilligers het meest effectief inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap? Dat is een vraag die ons bij NSGK dagelijks bezighoudt. We zijn dan ook trots op onze nominatie voor de Impact Challenge Award!

De Impact Challenge is een initiatief om de impact van de goede doelen te stimuleren. Door kennis en ervaringen te delen, helpen goede doelen elkaar om nog meer te bereiken. Wij deelden onze ervaringen met ons project Samen naar School, en werden daarmee genomineerd voor de Impact Challenge Award. NSGK is een van de vijf goede doelen die doorgaat naar de finale van deze eervolle prijs.

Met Samen naar School helpen we bij de oprichting van speciale klassen voor kinderen met ernstige handicaps binnen reguliere scholen. Kinderen die door hun beperking niet naar school konden, krijgen nu de kans om zich te ontwikkelen en vriendjes en vriendinnetjes te maken in hun eigen buurt.

Samen naar School begon met enkele klassen, opgericht door bevlogen ouders of docenten. Met ons project hebben we de krachten van deze losstaande initiatieven gebundeld, en de kennis en ervaring gebruikt om nog veel meer van deze klassen mogelijk te maken. Het project wordt gevolgd door wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzoeken onder meer de effecten van de Samen naar School klassen op de ontwikkeling van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen. Met die kennis kunnen we nog meer kinderen met een handicap helpen om gewoon naar school te kunnen gaan.

Tijdens het Impact Event op 29 maart 2019 presenteren we met de andere vier genomineerden onze cases aan het aanwezige publiek. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury samen met het publiek, dat live mag stemmen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details