Platform over schenken, erven en nalaten
Ouwehands Dierenpark Rhenen volop in ontwikkeling

Ouwehands Dierenpark Rhenen volop in ontwikkeling

In Ouwehands Dierenpark Rhenen wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het park. Zo opent er in oktober een splinternieuw verblijf voor maar liefst 32 Aldabra schildpadden. De naam ‘Aldabra reuzenschildpad’ verwijst naar Aldabra, een atol van de Seychellen dat het natuurlijk leefgebied van deze diersoort is.

In de groep in Ouwehands Dierenpark Rhenen leven zowel kleine als hele grote schildpadden. De Aldabra is de grootste landschildpad ter wereld. Ze zijn heel zwaar waardoor ze ook heel traag bewegen. Maar vergis je niet, voor iets lekkers te eten kunnen ze best hard lopen. Vanaf vrijdag 11 oktober 2019 is het verblijf voor iedereen geopend en kun je de dieren bewonderen.

Een eindje verderop in het park wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van het bonobo verblijf. In 2020 zal hier een groep bonobo’s komen wonen. De bonobo komt in het wild voor in de Democratische Republiek Congo en is de meest bedreigde mensaapsoort. Ouwehands Dierenpark Rhenen draagt middels het nieuwe verblijf bij aan soortbehoud van deze bedreigde diersoort.

Ook steunt Ouwehands Dierenpark Rhenen via Ouwehand Zoo Foundation (OZF) de bescherming van de bonobo in de Democratische Republiek Congo door monitoring van de populatie, onderzoek, voorlichting van de lokale bevolking en het opleiden van rangers die het leefgebied beschermen en stroperij tegengaan. Kijk voor meer informatie op de website.

Klik hier voor meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details