Platform over schenken, erven en nalaten
Natuur & Milieu

Romeinse Limespad is Wandelroute van het Jaar

schermafbeelding-2019-10-25-om-15.18.57-kopieren

25 oktober 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het Romeinse Limespad is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2019. Vol trots nam Henk van Geerenstein van Wandelnet afgelopen zaterdag de wandeltrofee op de Fiets en Wandelbeurs in Gent in ontvangst. Het 275 km lange pad van Katwijk naar Berg en Dal wint de verkiezing vanwege o.a. het originele thema. Het is de vierde keer dat Wandelnet de trofee mee naar huis mag nemen, eerder wonnen de Streekpad Stelling van Amsterdam (2010), Streekpad De Brabantse Wal (2013) en het Groot-Frieslandpad (2017).

“Zeer verzorgde gids”

De jury prees de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport. “Een zeer verzorgde gids met beschrijving van de route in twee richtingen en uitstekende achtergrondinformatie over de natuur en de cultuurhistorische aspecten. En als die route ook nog een origineel thema heeft, in dit geval historisch, dan waren dat redenen genoeg voor de jury om eensgezind de trofee toe te kennen aan het Romeinse Limespad.” De andere genomineerden waren wandelknooppuntennetwerk Brabantse Kouters, Streekpad Noardlike Fryske Wâlden, GR Tour du Brabant Wallon en de wandelgids Walcherse Wandelingen.

Veertig historische plekken

Het Romeinse Limespad loopt langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Je wandelt door historische steden zoals Leiden en Utrecht, polders, over dijken en jaagpaden en door nieuwe natuur. Maar ook langs meer dan veertig historische plekken zoals het oude fort ‘Nigrum Pullum’ (Zwammerdam), Castellum Hoge Woerd (De Meern) en Museum Het Valkhof (Nijmegen).

Enthousiaste vrijwilligers

De gids van het Romeinse Limespad is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en de (reis)boekhandel. De route is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, ANWB, RomeinenNu, Romeinse Limes Nederland, Wandelnet en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Maar ook dankzij de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details