Platform over schenken, erven en nalaten
Samen verder kijken dan het leven lang is

Samen verder kijken dan het leven lang is

Met uw nalatenschap een ander kansen bieden. Filosofeert u daar wel eens over? U bent niet de enige met zo’n mooie gedachte. Marielle Lindeboom, notarieel jurist bij Cordaid, spreekt regelmatig mensen die deze wens hebben, maar ook nog met veel vragen zitten.

“Vaak gaat het over hoe het zit met de belasting”, vertelt ze. “Maar bij schenken of
nalaten aan een goed doel gaat er niets naar de belasting. Soms denken mensen dat het om hele grote bedragen moet gaan. Ze weten niet goed wat ze na gaan laten en hoe ze dat moeten verdelen. Of ze vragen zich af wat er met de inboedel gebeurt als ze een goed doel in hun testament opnemen. Maar men stelt mij terecht ook vragen zoals: kan ik wel een goed doel in mijn testament opnemen als ik ook mijn echtgenoot verzorgd wil achterlaten? Of als ik kinderen heb?”

Gratis boekje ‘De toekomst delen werkt’

Cordaid helpt u graag bij het nadenken over deze en andere vragen. Het gratis boekje ‘De toekomst delen werkt’ kunt u bestellen via de website: www.cordaid.nl/nalaten. U vindt hierin talloze zinvolle vragen en antwoorden. U mag ook een persoonlijk en vrijblijvend gesprek met Marielle Lindeboom aanvragen om van gedachten te wisselen over uw nalatenschap en de mogelijkheid om dit onder te brengen bij Cordaid.

Nalaten aan Cordaid

Marielle Lindeboom, notarieel jurist bij Cordaid.

 

Cordaid zet zich al meer dan 100 jaar in voor de meest kwestbare mensen ver weg en dichtbij. Mensen die getroffen zijn door oorlog, onrecht of (natuur)rampen. We bieden noodhulp en zorgen er daarna voor dat mensen weer een veilig, vreedzaam en menswaardig bestaan kunnen opbouwen, met toegang tot gezondheidszorg, onderwijs en werk. Cordaid is de familienaam van de voormalige fondsen Memisa, Mensen in Nood, Microkrediet, Kinderstem en Bond Zonder Naam.


Cordaid

Lutherse Burgwal 10
2512 CB Den Haag

T +31 70 313 62 64
M +31 6 22 52 82 98
E nalaten@cordaid.nl
W www.cordaid.nl

Bank NL57 INGB 0000 000 934

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details