Platform over schenken, erven en nalaten
Samen voor dieren

Samen voor dieren

DierenLot trekt zich het lot van dieren aan

Stichting DierenLot komt al ruim dertien jaar op voor gewonde, mishandelde, verwaarloosde en in de steek gelaten dieren in Nederland. Meestal zijn dit gezelschapsdieren, maar ook de in het wild levende dieren worden geholpen. Dat doet DierenLot in samenwerking met zo’n 300 lokale dierenhulporganisaties, ­dierenasielen, opvangcentra en dierenambulances. Ook bij u in de buurt.

“Met de liefde voor dieren zit het vaak meer dan goed bij deze lokale hulporganisaties”, zegt Sander van Hesteren, adviseur nalaten bij Stichting DierenLot. “Maar alle benodigde voer, medicijnen, dierenambulances, operatiekosten of een reparatie aan een opvang kosten veel geld. Op die momenten dat de organisatie het zelf niet meer kan betalen, biedt DierenLot in veel gevallen een vangnet.”

Bijzondere giften

“Dit kunnen wij dankzij de steun van onze onmisbare donateurs, giftgevers en sponsoring van bedrijven”, vervolgt Van Hesteren. “Maar het wordt ook mede mogelijk gemaakt door de bijzondere giften die wij ontvangen, zoals steun uit nalatenschappen. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Door DierenLot op te nemen in uw testament, kunt u de dieren blijven helpen, ook op het moment dat u er zelf niet meer bent. Het is mogelijk om aan te geven welke specifieke organisatie u wilt helpen, of in welke regio, of voor een specifiek dierenhulpproject of zelfs of de hulp ingezet moet worden voor een dierensoort welke u een bijzondere warm hart toedraagt.”

Ook de zorg voor úw huisdier goed regelen

Misschien denkt u momenteel na over uw testament en uw wensen om hulp aan dieren echt mogelijk te maken. Nu én in de toekomst… Samen met u kan Stichting DierenLot een verschil maken. Sander van Hesteren legt uit dat wanneer u gebruik maakt van de Testament Service van DierenLot, zij ook zorgdragen voor úw huisdier. “We zorgen voor een goede en liefdevolle opvang en gaan op zoek naar een nieuw baasje als u er niet meer bent. Een hele geruststelling, toch?”

Kennis delen is zó belangrijk

Stichting DierenLot vindt kennis delen enorm belangrijk. “Daarom hebben we twee magazines uitgebracht”, zegt Van Hesteren. “Het consumententijdschrift #samenvoordieren is bestemd voor onze ruim 160.000 donateurs. Het blad staat vol met leuke tips, weetjes, verhalen uit de praktijk en organisaties die uitgelicht worden. Daarnaast hebben we het Vakblad Dierenhulpverlening gelanceerd voor de aangesloten dierenhulporganisaties. Daarin delen wij professionele vakinhoudelijke informatie, belangrijke tips, wet- & regelgeving, informatie en andere relevante zaken voor de professionele dierenhulpverlener.”

Landelijke dekking

“Eén van onze doelen voor de komende jaren, is er voor te zorgen dat elke gemeente in Nederland een eigen dierenambulance heeft. Want hulp voor dieren moet overal in ons land mogelijk zijn, ook voor de dierenvriend die zelf geen auto in zijn bezit heeft. Er zijn al veel goede initiatieven maar er is nog een hoop werk aan de winkel.” Sander van Hesteren besluit: “We staan niet stil en blijven in actie komen zodat het werk nu, maar ook in de toekomst door kan blijven gaan. En daar hebben wij u bij nodig!”


Stichting DierenLot

Postbus 377

4200 AJ  Gorinchem

T +31 183 56 39 12

E info@dier.nu

W www.dier.nu

Bank NL28 INGB 0000 0023 29

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details