Platform over schenken, erven en nalaten
Samen zetten wij ons in voor een gezonde toekomst!

Samen zetten wij ons in voor een gezonde toekomst!

Onderzoekers van het Erasmus MC werken onverminderd hard om een medicijn tegen het Coronavirus te vinden en/of een vaccin om in de nabije toekomst een nieuwe uitbraak te voorkomen.

In het Erasmus MC is een allereerste antilichaam tegen het Coronavirus gevonden. Dit antilichaam voorkomt dat het virus nog kan infecteren en kan daarnaast ingezet worden bij de opsporing van het virus. Voordat het antilichaam op grote schaal geproduceerd kan worden als medicijn is nog urgent onderzoek nodig.

Medicijn: Voordat het antilichaam als medicijn op de markt kan komen, moet het door een uitgebreide ontwikkelingsfase. Dat proces begint nu en daar is geld voor nodig.

Vaccin: Een uitbraak als deze voorkomen is beter dan genezen. Dat kan alleen door de ontwikkeling van een vaccin. Een vaccin bestaat meestal uit een eiwit dat voortkomt uit een (gedood) virus. Als de mens daar een klein beetje van ingespoten krijgt gaat hij daar zelf antilichamen tegen maken. Als het virus dan een tweede keer binnendringt, herkent het immuunsysteem van de mens dit virus en gaat het afweren.

Met elkaar proberen we het gevoel van onmacht om te zetten in daadkracht met als doel om nieuwe coronavirus uitbraken te voorkomen. Er zijn al grote stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Elke bijdrage is van grote waarde om snel meer baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Help jij ook mee de ontwikkeling van een medicijn en/of vaccin tegen het Coronavirus  mogelijk te maken?

Met vriendelijke groet,

Erasmus MC Foundation


Help jij mee de ontwikkeling van een medicijn en/of vaccin tegen het Coronavirus mogelijk te maken? Onderzoekers van het @ErasmusMC werken hard om een medicijn en/of tegen Corona te ontwikkelen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek nodig. Steun daarom het baanbrekende onderzoek in het Erasmus MC met een donatie of start een eigen actie via www.samenvooreengezondetoekomst.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details