Platform over schenken, erven en nalaten
Schaatsen voor Daniel

Schaatsen voor Daniel

Op zaterdag 18 februari 2023 stappen we op het ijs tijdens Schaatsen voor Daniel om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Jaarlijks krijgen meer dan 120.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dit zijn meer dan 13 mensen per uur. De diagnose kanker komt aan als een mokerslag, bij zowel de patiënt als zijn of haar naasten. Onderzoek is van levensbelang.

We schaatsen met z’n allen voor een dierbare die te maken heeft (gehad) met de diagnose kanker. Iedereen kan meedoen, getraind, ongetraind, jong en oud.

Schaatsen voor Daniel vindt plaats op de 400-meterbaan bij Schaatsbaan Rotterdam. Geniet op het sfeervolle Winterplein van een warme chocolademelk en waag een dansje als warming up voordat je het ijs op gaat. Kleed je goed aan want het is koud op het ijs, brrrrrr (handschoenen dragen is verplicht).

Op de baan komt DJ Bootsy Paul voorbij met de coolste beats en zorgt de regenboogverlichting van de schaatsbaan voor een unieke ervaring en gezellige sfeer. Bestel na afloop op het Winterplein lekkere (warme) drankjes en winterse snacks om weer op krachten te komen en gezellig na te borrelen.

Het programma, onder voorbehoud, voor zaterdag 18 februari ziet er als volgt uit:

  • 15.00   Schaatsbaan Rotterdam opent haar deuren voor de deelnemers. Ophalen deelnemersmaterialen mogelijk. Genieten op het Winterplein.
  • 15.40   Leonore Tuijt, directeur Erasmus MC Foundation, aan het woord
  • 16.00 – 17.00    Schaatsen op de 400-meterbaan
  • 17.05   Bekendmaking opgehaald bedrag Maak Kanker Kansloos

Inschrijvingen openen zaterdag 26 november

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50. Schrijf je in voor zondag 22 januari 2023 en ontvang een gepersonaliseerd startnummer!

Iedereen die zich inschrijft dient akkoord te gaan met de algemene en de deelnemersvoorwaarden. Daarnaast gelden zaterdag 18 februari de eventuele coronamaatregelen die door het RIVM of het Erasmus MC worden voorgeschreven.

Persoonlijke actiepagina en streefbedrag

Het aanmaken van een actiepagina en vermelden van een streefbedrag is onderdeel van de inschrijfmodule. Of je na inschrijving hier gebruik van maakt is geheel vrijblijvend en dus niet verplicht. Wij zouden het wel erg waarderen als je je persoonlijke actiepagina onder de aandacht brengt. Elke bijdrage helpt.

Doelbesteding

Samen halen we de schaatsen uit het vet om het project te steunen dat als doel heeft de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. Dit gebeurt door patiënten met behulp van digitale hulpmiddelen te begeleiden in het krijgen en behouden van een goede mentale en fysieke conditie.

Een betere fysieke en mentale gesteldheid van kankerpatiënten – in combinatie met meer regie over de eigen situatie – zorgt ervoor dat de behandeling beter aanslaat, het herstel sneller verloopt en de impact van de ziekte en behandeling kleiner is.

Bekijk hier de video over de doelbesteding van Schaatsen voor Daniel als onderdeel van de Maak Kanker Kansloos campagne.

Samen maken we Kanker Kansloos!

Aftermovie Schaatsen voor Daniel 2020

Nog even terugblikken naar de succesvolle eerste editie? Bekijk dan deze video om weer helemaal in de sfeer te komen. 

Schrijf je hier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details